Meester Jonathan leert de leerlingen de Jerusalame.
Meester Jonathan leert de leerlingen de Jerusalame. (Foto: Han Giskes)

Jerusalame luidt feestjaar in van De Ranonkel

PURMEREND - Dit jaar bestaat openbare basisschool De Ranonkel in de Gors 15 jaar. In het voorjaar van 2021 staat een feestweek op de planning.

Maar aangezien de school graag een spreiding wil in de festiviteiten is gisteren het feestjaar officieel ingeluid. "Dat lijkt ons beter en ook veel leuker. Over de feestweek kunnen we natuurlijk nog niks verklappen. Dat willen we ook zo lang mogelijk mysterieus houden", aldus directeur Daphne Ayi.


Op het grasveld nabij de school dansten alle leerlingen de inmiddels overal bekende Jerusalame. Het lag in de bedoeling deze in de gymzaal uit te voeren, maar de extra maatregelen vanwege corona zorgden ervoor dat gekozen is voor de buitenlucht.

Jerusalame

"Onze gymleerkracht meester Jonathan heeft met alle leerlingen de Jerusalame ingestudeerd. Elke groep, van 1 tot en met 8, heeft met een eigen kleur deze dans uitgevoerd", zegt Tanja Ooms, een van de onderwijzeressen op De Ranonkel.

Toekomst

De Ranonkel is een openbare basisschool met circa 180 leerlingen in de Gors in Purmerend. Op de Ranonkel ontmoet je de wereld!

Continurooster

"Wij bereiden kinderen voor op hun toekomst door naast de kernvakken (rekenen/wiskunde, begrijpend luisteren- en lezen, spelling) veel aandacht te besteden aan techniek, natuur, cultuur en beweging. Wij hanteren een continurooster waarbij de kinderen alle dagen van 08.30 tot 14.00 uur op school mogen spelen, ontdekken en zichzelf ontwikkelen", zo staat te lezen op de website van de school.