Afbeelding
Marja, Patricia en Annemiek. (Foto: Rodi Media/NV)

Bag of Love 2020 van start

Vervolg voorpagina

De laptopactie is voor Annemiek een mooi moment om de Bag of Love 2020 af te trappen. "Uitgangspunt van Bag of Love is dat vrouwen met overvloed vrouwen helpen die het moeilijk hebben”, licht ze toe. "Ze vullen een eigen tas met mooie producten die ze zelf over hebben, allemaal kleine cadeautjes. Daar schrijven ze zelf een kaart bij, die is eigenlijk het meest belangrijk want daarin laat je de vrouw weten dat er iemand daar buiten is die aan haar denkt en weet dat ze bestaat.”

Lijsten

Annemiek werkt met lijsten van het Leger des Heils. “Wij krijgen een lijst met namen van vrouwen die in een opvang zitten met hun kinderen. Wij koppelen zo’n naam aan één van de deelnemers zodat diegene een op maat gemaakt pakket kan samenstellen voor de vrouw en haar kinderen. Daarnaast ontvangen we ook producten van bedrijven en winkels die we zelf over de tassen verdelen. Zodat er voor hen allemaal iets moois is met kerst.”

Lustrum

Het is inmiddels het vijfde jaar dat Annemiek met veel hulp druk is met de tassen. Ook dit jaar gaan er weer tussen de 170 en 200 uit. Het lustrum wordt niet echt gevierd, gezien de situatie, maar er zijn wel positieve puntjes. Zo is het bestuur, naast Annemiek en Marjon Wagter, uitgebreid met penningmeester Dorinda Marees, en is de Bag of Love dit jaar voor het eerst ook elders in Nederland actief. Marijke Sijbrands uit Nijmegen van 'SijFa Cruises' wil graag helpen dit jaar om tassen voor dezelfde tehuizen in Amsterdam te verzamelen, maar doet dat in Nijmegen. De planning is om volgend jaar te kijken of er in het zuiden ook behoefte is aan de 'kerst-tas' voor dezelfde doelgroep via dezelfde kanalen.

Aanmelden

Wie ook een goed gevulde tas wil bijdragen kan zich aanmelden via de website www.bag-of-love.nl.