Het inloophuis is op zoek naar nieuwe vrijwilligers.
Het inloophuis is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. (Foto: aangeleverd)

Wij Allemaal is op zoek naar vrijwilligers

PURMEREND - Coördinator Wendy Kok zoekt extra versterking, in de vorm van vrijwilligers, voor inloophuis Wij | Allemaal. De stichting heeft haar inloophuis aan de Burgemeester D. Kooijmanweg 11-13 in Purmerend en staat open voor een ieder die, direct of indirect, te maken heeft met kanker.

“We zijn ditmaal niet alleen op zoek naar gastheren en gastvrouwen maar ook naar mensen die op administratief gebied en op het gebied van communicatie/promotiemateriaal wellicht hun steentje willen bijdragen. “Je kunt dan denken aan baliewerkzaamheden, op orde brengen van administratie, mail bijhouden maar ook bijvoorbeeld het maken van flyers en bijhouden van de website.” De coördinator van het inloophuis geeft aan dat er voor de functie iemand gewenst is die zich betrokken voelt bij het inloophuis en die bijvoorbeeld naast een studie of ander (deeltijd-vrijwilligers)werk een aantal uur de tijd heeft voor het inloophuis.


Daarnaast zijn er nieuwe mensen welkom om zich aan te melden als gastvrouw of gastheer. Tijdens de coronaperiode gaat het werk van het inloophuis namelijk gewoon door. "En dat is maar goed ook!”, zegt Wendy. "Juist in deze periode hebben mensen behoefte aan een luisterend oor, omdat mensen vanwege corona hun sociale contacten (moeten) inperken. Gasten worden dan ook telefonisch en op afstand te woord gestaan door vrijwilligers. "Ontzettend goede, lieve hulpvaardige mensen die er graag nog wat leuke collega's bij willen om nog meer aandacht te kunnen geven aan de bezoekers van het inloophuis. Het is wellicht goed om te weten dat er diverse cursussen worden aangeboden als je vanuit het inloophuis aan de slag gaat. Een mooie verrijking voor de ander en voor jezelf!”, aldus Wendy Kok.

Lijkt het je wel wat om bezoekers van het inloophuis een helpende hand te bieden, gewoon door met ze in gesprek te gaan en samen een kopje koffie te drinken? Heb je een luisterend oor, ben je gastvrij en heb je teamspirit? Meld je dan nu aan als vrijwilliger en kom het gezellige team versterken! Of zit je liever aan de balie omdat je goed bent in administratie en/of het maken promotiemateriaal? Wellicht is er zelfs een combinatie functie mogelijk. Vraag vrijblijvend een gesprek aan met coördinator Wendy Kok.


Liever eerst telefonisch extra informatie krijgen ? Dat kan natuurlijk ook. Bel dan met tel.nummer: 0299 - 406094. Mailen kan uiteraard ook: info@wij-allemaal.nl