Corina Buijten.
Corina Buijten. Foto: Vincent de Vries

BuijtengeWoon Binnenhuisdesign geeft advies

EDAM – Thuiswerken is voor veel mensen momenteel eerder regel dan uitzondering. Sommigen hebben een goede plek en een mooie ruimte, anderen zitten aan de keukentafel, zonder goed licht, of werken noodgedwongen in de slaapkamer. “Dit kan echt anders”, zegt Corina Buijten van BuijtengeWoon Binnenhuisdesign in Edam. Corina startte dit jaar haar eigen bedrijf op vanuit huis en werkt nu als Interior Designer na jarenlang etalages en winkelontwerp te hebben gedaan voor zowel de Bijenkorf als Claudia Sträter. Ze is een samenwerking aangegaan met het interieurlabel HomeMadeBy waar prachtige producten beschikbaar zijn om de juiste sfeer in je huis te creëren.

“Investeren in een goede basis is het halve werk. Een goed bureau en goede stoel zijn natuurlijk stap één, maar houd ook zeker rekening met het plaatsen van je bureau , de lichtinval en kies voor rustige kleuren in je (werk)kamer. Als je geen werkkamer hebt kan je bijvoorbeeld gebruik maken van een roomdivider.”

Algemene tips

En dit zijn maar een paar algemene tips. Een werkkamer of werkplek moet uitnodigen om actief te zijn maar ook rust uitstralen, vertelt Corina. “Als iemand graag loopt tijdens zijn werk adviseer ik een hoog-laagbureau, zodat hij of zij lekker staand aan de slag kan. Dat doe ik zelf ook vaak.”

Thuisvoelen

“Belangrijk is dat je je thuis voelt op je werkplek, en dit geldt natuurlijk ook voor de rest van de ruimtes in je woning. Vandaar dat ik tijdens mijn kennismakinggesprekken -als mensen mij in huren voor een advies - vaak doorvraag om iemand zo goed mogelijk te leren kennen.” Op basis hiervan presenteert Corina een moodboard, eventueel een 2D- of 3D-tekening, een materiaal- en kleurvoorstel en een advies op maat.

Bijzondere herinnering

Het kan zomaar zijn dat Corina aan je vraagt wat één van je meest dierbare herinneringen is of welke kleur of bloem je uitkiest bij de bloemenstal. “Op deze manier kan ik een persoonlijke ‘touch’ van de klant in de ruimte aanbrengen. Zo wordt een ruimte niet alleen gestyled, maar ook persoonlijk en ‘eigen’. “Hiermee voorkom je het effect dat je in een etalage woont!”

Praktisch advies volledig uitgewerkt

“Volledig ontzorgen en een advies op maat voor een gehele woning van a tot z is mogelijk, maar ook praktisch indelingsadvies voor bijvoorbeeld alleen een kleine werkkamer,” aldus Corina “Een kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend en hierin bespreken we wat de behoeften zijn van de klant.

Basis

"Voor sommige mensen is de basis moeilijk. Welke kleurencombinatie, hoe rekening houden met de lichtinval en welke materialen passen bij elkaar? En hoe ga je slim om met een (gebrek aan) ruimte? Willen mensen een persoonlijk advies? Dan ga ik aan de slag en daarna presenteer ik mijn Design Plan. Na een “ja” van de klant zorg ik dat de kamer of het huis er volgens het plan uit komt te zien. Ook regel ik, indien nodig, schilders, ophangen van raambekleding, leggen van de nieuwe vloer, noem maar op."

Personal shopping

"Personal shopping, voor leuke accessoires die de ruimte helemaal af maken, behoort ook tot de mogelijkheden. Als het resultaat daar is en alles naar wens van de klant is, ben ik ook ontzettend blij en tevreden. Het leukste is natuurlijk om als de ruimte klaar is een foto te ontvangen met het resultaat!”

Meer informatie

Meer informatie of een vrijblijvend gesprek aanvragen met Corina voor advies over je werkplek of andere ruimtes in je huis? Kijk dan even op www.buijtengewoon-binnenhuisdesign.nl of op www.homemadeby.nl/corina-buijten-edam.. Tel: 0655826428