Afbeelding

Nep-Zonnebloemvrijwilliger benadert gasten

PURMEREND/REGIO - Gasten van De Zonnebloem Purmerend zijn de afgelopen dagen benaderd door een dame die zich voordeed als vrijwilliger van De Zonnebloem. Zij belde de mensen op met de mededeling dat ze graag wilde langskomen om activiteiten te bespreken. Het scenario deed zich tot dusverre bij drie gasten voor, maar niet uitgesloten wordt dat het meerdere keren is gebeurd. En wellicht de komende dagen nog zal gebeuren.

Rita van der Wallen is voorzitter van de afdeling Purmerend van De Zonnebloem. "Gelukkig roken de gasten onraad en zijn ze niet ingegaan op de uitnodiging. En of de telefoontjes zich alleen tot gasten van onze afdeling beperken of ook elders in Waterland is mij niet bekend. Maar we willen de mensen graag waarschuwen. Ga er niet op in en maak er melding van. Bel desnoods meteen de politie", aldus Van der Wallen.

Schrijnend

De voorzitter vindt het schrijnend dat mensen misbruik maken van de situatie. "Iedereen weet dat alle activiteiten momenteel vanwege Corona stil liggen en dit soort types misbruiken dit om ergens binnen te komen en aansluitend geld af te troggelen bij onze gasten. Diep triest."


De politie is op de hoogte van de praktijken van de nep-vrijwilliger.