De cover van het boek. (Foto: aangeleverd)
De cover van het boek. (Foto: aangeleverd)

De Zaak Mulder: ongeval of opzet?

REGIO - Op 24 september verschijnt bij uitgeverij Lebanowski de roman De Zaak Mulder van auteur Barry Smit. Het boek gaat over een mysterieus ongeval. Lezers van het Purmerends Nieuwsblad, bezoekers op onze website en volgers op Facebook kunnen een exemplaar winnen. Door een mail te sturen naar redactiepurmerend@rodi.nl Of een berichtje achter te laten op onze Facebookpagina.

Lezers, bezoekers en volgers kunnen exemplaar winnen

Op de donkere nacht van 3 januari 1937 belandt een auto in het Noord-Hollands Kanaal. Een man, een vrouw en een baby worden uit het ijskoude water gered. Voor drie zoontjes van 3, 4 en 5 komt hulp te laat. Hun begrafenis trekt duizenden belangstellenden. Iedereen leeft mee met het getroffen gezin. Maar dan komen de geruchten. Was het een tragisch ongeval of was sprake van opzet?

De Zaak Mulder handelt over de vele kanten van de waarheid en de vraag 'wat is gerechtigheid?' Een vraag die de lezer nog lang zal bezighouden. Het boek is gebaseerd op ware gebeurtenissen en gesitueerd in West-Friesland, Smits favoriete omgeving.


Barry Smit schrijft boeken, scenario's en is communicatiestrateeg. Hij schreef eerder Om het nu (2013), Tahrir (2015), de dubbelroman Ondijk/Punt (2017) en Bloedwonder (2019). In 2018 won Barry Smit de Victoriefonds Cultuurprijs voor de Letteren.


Auteur Barry Smit. (Foto: aangeleverd )