Hermine Groen in haar salon. Op de stoel Ruud van Kempen uit Monnickendam, een trouwe klant van Hermine.
Hermine Groen in haar salon. Op de stoel Ruud van Kempen uit Monnickendam, een trouwe klant van Hermine. (Foto: Rodi Media/JB)

Hermine Groen geniet volop in haar kapsalon

PURMEREND - Hermine Groen is al 50 jaar kapster en inmiddels 32 jaar verbonden aan de ziekenhuizen in Purmerend. Destijds begonnen in het St. Liduina ziekenhuis aan de Emmakade in Purmerend, verhuisde ze na het opgaan van het Liduina en Stadsziekenhuis mee naar het Waterland Ziekenhuis en nu dus het Dijklander Ziekenhuis.

Trouwe klanten weten haar te vinden op de derde etage van 'Dijklander'

Was haar dames- en herensalon jarenlang gevestigd op de begane grond, achter het winkeltje, sinds bijna een jaar zit ze op de derde etage, op afdeling A3. Logischerwijs valt de salon minder op dan destijds, toen ze echt in de loop zat. "Een reorganisatie betekende dat ik naar de derde verdieping moest verhuizen. Laat ik vooropstellen hartstikke blij te zijn dat ik hier mag zitten, maar eerlijk gezegd komen er beduidend minder mensen. En ook vanwege Corona is de aanloop minder", zegt Hermine.

Desondanks heeft ze in de achterliggende ruim drie decennia een grote vaste klantenkring opgebouwd. "Ik heb klanten die al bij me in het Liduina kwamen. Daar geniet ik echt van. Het feit dat ik hier al zolang zit heeft ook mindere kanten, bijvoorbeeld als mensen overlijden. Ik ben iemand die moeilijk afscheid kan nemen van mensen en van mijn werk."

Een van de vaste klanten is Ruud van Kempen uit Monnickendam. "Ik kom al jaren bij Hermine en ik zou niet anders willen. Ze knipt goed, is altijd goed te spreken en geïnteresseerd. En dat vind ik mooi. Nee hoor, aan mijn haar geen andere kapster", lacht Van Kempen.

Hermine Groen is open op maandag, dinsdag en donderdag van 09.30 tot 15.00 uur en vrijdag van 09.30 tot 13.00 uur. Het telefoonnummer is 0299 45 76 98.