Economie docente Naomi Gorree met het product Keyrack van het leerlngenbedrijfje Good wood, good mood uit H2A.
Economie docente Naomi Gorree met het product Keyrack van het leerlngenbedrijfje Good wood, good mood uit H2A. (Foto: Aangeleverd)

Leerlingen halen 3650 euro op

ENKHUIZEN - Leerlingen van RSG Enkhuizen hebben 3650 euro opgehaald voor Stichting Achter de Regenboog. Achter de Regenboog ondersteunt kinderen en jongeren bij het verwerken van het overlijden van een dierbare. Leerlingen haalden het geld op met hun eigen ondernemersproject.

RSG levert jonge ondernemers in de dop af

Leerlingen begonnen begin dit jaar met twintig euro van de Rabobank en de opdracht om dit bedrag minimaal te verdubbelen. Het ondernemersproject Economie bedrijf loopt in de tweede klassen vmbo en havo bij de lessen economie. Na de presentatie van een goed plan, een lening van twintig euro luidt de opdracht om dit bedrag minimaal te verdubbelen binnen twee maanden. Het project zou lopen tot eind maart, maar werd door corona tijdelijk stilgezet en in juli afgerond. Voor een publiek van slechts drie juryleden presenteerden de groepen één voor één hun project. In tegenstelling tot eerdere edities konden er geen ouders worden uitgenodigd bij de eindpresentaties en ook de klasgenoten ontbraken. In iedere klas werd een winnend groepje aangewezen dat bioscoopbonnen kreeg vanuit JONG20. Ook waren er nog aanmoedigings- en originaliteitsprijzen. De hoogste opbrengst kwam binnen van Yara, Jip, Fenna en Sofie dat met hun bedrijfje Happy Morning ontbijtjes verkocht. Zij krijgen nog een extra waardebon.

De RSG Enkhuizen is al een aantal jaren Business School, waarbij de sectie economie extra aandacht schenkt aan ondernemerschap en ondernemendheid. Het project Economie in Bedrijf is een van de grote pijlers in de onderbouw. Achter de Regenboog ondersteunt kinderen en jongeren bij het verwerken van het overlijden van een dierbare, zodat deze gebeurtenissen geen belemmering vormen om een gezond volwassen bestaan op te bouwen.

Happy morning (Yara, Jip, Fenna en Sofie) doet zijn eindpresentatie.