Cursus wordt gegeven in het Hertenkamp.
Cursus wordt gegeven in het Hertenkamp. (Foto: aangeleverd)

Vogelcursus: Trekvogels en wintergasten

ENKHUIZEN - De vogelcursus Trekvogels en wintergasten start woensdag 4 november in Hertenkamp Enkhuizen. De cursus omvat vier lesavonden en vier excursies en is bestemd voor iedereen die meer over vogels wil weten.

Leren naar vogels kijken, herkennen, op naam brengen en vogelrijke gebieden bezoeken. Ook komt het fenomeen vogeltrek aan bod; waarom en hoe doen de vogels dat? Wat weten we al over deze massale beweging die zich twee maal per jaar voltrekt en het uiterste van de vogel vergt, overigens niet zonder gevaar voor zijn leven. Ook aandacht voor herkennen van de wintergasten eenden, ganzen en zwanen: waar kunnen we deze vogels verwachten en waarom juist daar?

Leren naar vogels kijken

Deze cursus wordt georganiseerd in samenwerking met de KNNV afdeling Hoorn. De lessen en excursies worden gegeven door professionele docenten en deskundige vogelaars. De lessen zijn van 19.30 tot 21.30 uur. De excursies zijn gepland op zaterdag. Het volledige programma is te vinden op hertenkampenkhuizen.nl bij de Kalender. Deelname kost 80 euro. Corona maatregelen worden gevolgd. Het aantal deelnemers is beperkt: wie het eerst komt wie het eerst maalt. Belangstellenden kunnen zich opgeven bij Ofra Carmi via Ofra@hertenkampenkhuizen.nl of 0228 320310.