Regenboogvlag in top stadhuis Enkhuizen.
Regenboogvlag in top stadhuis Enkhuizen. (Foto: Rodi Media/IH)

'Hijs de vlag met ons en hang de regenboogvlag uit'

ENKHUIZEN - Tot en met 18 oktober wordt de Roze Week gevierd in de gemeente Enkhuizen. De Roze Week staat in het teken van acceptatie en respect voor de LHBTI-gemeenschap. Deze editie van de Roze Week heeft als thema Liefde is van iedereen. Het credo is: mensen passen niet in een hokje, de liefde past niet in een hokje en liefde is er voor iedereen.

In de regenboogweek hijsen alle zeven West-Friese gemeenten de regenboogvlag. Zo hangt de regenboogvlag ook in Stede Broec en Drechterland in top.

Roze Week

Scholen, buurtcentra, winkeliers, horecagelegenheden, sportclubs, voetbalverenigingen, zorgcentra en inwoners die solidair willen zijn, kunnen de regenboogvlag deze week ook hijsen. De West-Friese gemeenten roepen inwoners op om de regenboogvlag uit te hangen.

In West-Friesland zijn meerdere organisaties actief voor de Roze Week en worden er diverse activiteiten georganiseerd. Zo kwam schrijver Pim Lammers voorlezen uit zijn prentenboek Het lammetje dat een varken is in de bibliotheken van Enkhuizen, Stede Broec en Drechterland op 14 oktober.

Afbeelding