Collectant Lia.
Collectant Lia. (Foto: aangeleverd)

MF Fonds zoekt collectanten

Deze uitzonderlijke tijd met het coronavirus vraagt ook voor de collecte van het Nationaal MS Fonds om speciale maatregelen. De collecteweek van 16 tot en met 21 november gaat door, op een veilige manier.

De opbrengst van de collecte is belangrijk voor het Nationaal MS Fonds want MS staat niet stil. Er zijn dit jaar verschillende manieren van collecteren: huis-aan-huis met de collectebus met geldgleuf en QR-code. Zie nationaalmsfonds.nl


Bekijk het stappenplan of de instructievideo;flyers huis-aan-huis in de bus doen waarop de oproep tot een donatie staat. Hierbij kun je nog voor de variant kiezen om eerst aan te bellen en de flyer te overhandigen; aanmaken (en promoten) van een digitale collectebus.


Mag collecteren van de overheid?

De 25 collecterende goede doelen van Nederland zijn verenigd in Stichting Collecteplan (het SCP). Vanuit het SCP is er regelmatig contact met het
Ministerie van Binnenlandse Zaken. Vanuit de overheid geldt op dit moment geen verbod op collecteren, mits aan de regels van het RIVM voldaan wordt, zoals het hanteren van 1,5 meter afstand (twee armlengtes).