Paul Noordermeer en Arjan Ubink, vlak voor opening van hun Biowinkel.
Paul Noordermeer en Arjan Ubink, vlak voor opening van hun Biowinkel. (Foto: RodiMedia/NV)

Biologisch boodschappen doen in de binnenstad

PURMEREND – Op dinsdag 28 april opende in de Peperstraat, in het voormalige pand van Daalmeijer, de biologische winkel Biowinkel Purmerend . De dagelijkse leiding is in handen van Arjan Ubink. Als kind van de eigenaren Peter en Anneke van Klavertje Drie Natuurvoeding op het Wormerplein groeide hij op met biologisch voedsel en zag hij de populariteit ervan groeien. Zijn ouders sloten na dertig jaar, op 25 april, de deuren. Biowinkel Purmerend nam vanaf dat moment het stokje over om de liefhebbers van natuurvoeding van producten te voorzien.

Eigenaar van de winkel is Paul Noordermeer, een biologische ondernemer uit Middenmeer. Zijn familie runt al jaren een eigen biologisch landbouwbedrijf en hij heeft zelf een biologische groothandel en een winkel in Schagen. Hiermee bestaat het assortiment van Biowinkel Purmerend voornamelijk uit streekproducten, wat ook de prijs ten goede komt. Bij Biowinkel Purmerend vindt de consument groente, fruit, zuivel, pasta’s, rijsten, melen, vruchten, groentesappen etc. “De groente en fruit, de melen en muesli’s komen hier van eigen land”, zegt Ubink. “Dit gaan we brengen onder een eigen merk dat in mei gereed is. Dit wordt aangevuld met andere biologische producten uit de omgeving.”

Ubink ziet de binnenstad als locatie voor de biologische winkel als een groot voordeel. “We hopen op deze plek wat meer passanten te trekken. De vaste klanten van mijn ouders hebben inmiddels bericht gekregen dat ze vanaf 28 april hier terecht kunnen. Bovendien trokken zij met hun winkel klanten uit de wijde omgeving, uit de Beemster, De Rijp, Volendam etc., die net zo makkelijk naar de binnenstad komen. Ook zitten we hier dichtbij aanvullende winkels als de gezondheidswinkel Bio Rosa en De Tuinen. Al het biologisch en natuurlijk inkopen binnen handbereik, dat is perfect voor onze klanten.”


Om zich optimaal voor te bereiden op de nieuwe zaak heeft Ubink de afgelopen weken weer mee gelopen in Klavertje Drie. Hij ziet nog steeds een stijgende belangstelling voor biologische producten. “Biologisch voedsel wordt steeds populairder maar is in het algemeen wat duurder. Doordat wij het van eigen land en uit eigen groothandel halen kunnen we het voor heel schappelijke prijzen aanbieden. Daarmee komt het voor meer mensen binnen handbereik. Ook daarom is de binnenstad en de zichtbaarheid die we daar hebben een goede keus, het is een perfecte locatie.”