Bewoners genoten vanaf het balkon.
Bewoners genoten vanaf het balkon. (Foto: Han Giskes)

Rotaryclub brengt oranje vreugde bij ouderen

PURMEREND - Leden van Rotaryclub Purmerend waren op Koningsdag vroeg uit de veren om Koningsdag voor de ouderen in 12 verzorgingscentra toch een beetje vrolijk te maken. Ze deelden 1.000 oranje tompouces uit. Maar dat niet alleen, er was in nagenoeg alle gevallen ook een draaiorgel ter plaatse. Een verslagje van een van de Rotaryleden.

"Koningsdag 28 april 2020, 10.00 uur; 11 leden van Rotaryclub Purmerend en twee orgeldraaiers (met hun orgel) verzamelen zich op het parkeerterrein van Hotel van der Valk .We zijn blij met het prachtige weer, realiseren ons dat dat ook anders had gekund. Rond half elf vertrekken de twee teams naar hun eerste adres, in ons geval naar verzorgingshuis Middelwijck in Middenbeemster. Als de orgelman het Wilhelmus inzet, wordt dit door velen meegezongen, ook door inmiddels toegestroomde omwonenden.

5 leden van onze club zwaaien met vlaggen en dansen mee. Een feestelijk gezicht! De door ons meegenomen Tompouces worden afgegeven aan het personeel van Middelwijck en zullen even later geserveerd worden bij de koffie. Het ene na het andere Nederlandse lied wordt ten gehore gebracht en uit volle borst meegezongen. Twee bewoners beginnen spontaan met elkaar te dansen, heel bijzonder.

Dit beeld herhaalde zich, we zagen de hele dag alleen maar blije gezichten bij de ouderen maar toch ook bij veel toegestroomde toeschouwers die het prachtig vonden wat we deden. Ook een jongere met een verstandelijke beperking heeft de dag van zijn leven gehad toen hij mocht zwaaien met de vlag.

Koningsdag zoals op deze manier gevierd werkt verbindend. Mensen spreken je aan, toeteren voor het leuke initiatief, zien dat de ouderen in de samenleving dit steuntje in de rug op dit moment echt nodig hadden en de nostalgie van het draaiorgel opende bij velen, jong en oud, de harten. Resumerend: een Koningsdag om nooit meer te vergeten."


Leden van Rotaryclub Purmerend maakt er een extra feestje van. Ze zwaaiden met de nationale driekleur naar de ouderen.
Liefst 1.000 tompoucen werden uitgedeeld.
Bewoners van Heel Europa konden genieten van een een extra optreden van een zanger.