De instructrices van Spurd doen het voor en bewoners van de Westervenne-flats doen vanaf hun balkon mee.
De instructrices van Spurd doen het voor en bewoners van de Westervenne-flats doen vanaf hun balkon mee. (Foto: Rolf Rijken )

Sportinstructies vanaf de straat naar balkons

PURMEREND - Dezer dagen zijn bewoners van wooncomplexen voor senioren verrast met een workout in de vorm van een balkonles. Eén van die locaties was het complex aan de Westervenne. Drie instructrices van het sportbedrijf gaven op straat aanwijzingen voor een workout met aandacht voor lenigheid, uithoudingsvermogen en kracht. Veel senioren waardeerden de afleiding en deden enthousiast mee aan de oefeningen op het eigen balkon.

Voor iedereen maar zeker voor senioren is bewegen in deze coronavirustijd nog belangrijker dan anders. Spurd - organisatie voor sportief bewegen in Purmerend - wil met balkonlessen senioren afleiding en twintig minuten passende beweegactiviteiten bieden. Dat gebeurt op muziek uit de jaren tachtig van de vorige eeuw die voor de senioren zeer herkenbaar is. Vanwege het succes van de balkonlessen blijft Spurd de workouts op de balkons aanbieden op dinsdag en donderdag zolang de coronamaatregelen van kracht zijn. Op de dinsdag voegt Spurd vanaf volgende week dinsdag ook de woongebouwen D’ Grote Frank en De Oeverlanden toe. Spurd wil de balkonlessen de komende tijd in meer wijken en bij meer wooncomplexen voor senioren gaan doen. RTV Purmerend vertoont elke dinsdag en donderdag om 10.30 uur beweeglessen voor senioren. Overigens heeft Spurd online beweeglessen voor senioren om thuis te doen: https://www.spurd.nl/spurd-senioren-sport-voor-thuis.