Cecile Karels viert 12.5 jarig jubileum bij RSWP.
Cecile Karels viert 12.5 jarig jubileum bij RSWP. (Foto: aangeleverd)

Cecile Karels 12½ jaar vrijwilliger bij RSWP

PURMEREND - Op 25 april 2020 was Cecile Karels 12½ jaar werkzaam als vrijwilliger bij RSWP op het servicepunt. Na een werkzame periode van 22 jaar bij Stichting Wonen Zorg Purmerend ging Cecile in 2007 op 60-jarige leeftijd met pensioen. Na een paar maanden kriebelde het weer en wilde zij toch wat gaan doen.

In april 2007 is WonenPlus Purmerend, toen nog een onderdeel van WonenPlus Noord-Holland, opgericht. Cecile was één van de eerste vrijwilligers die zich aanmeldde. Zij kreeg een functie op het servicepunt. WonenPlus zat nog in een aanleunwoning van de Rusthoeve, die door de consulenten zelf geverfd moest worden. Cecile vertelde: “In het begin waren we alleen maar bezig om inschrijfformulieren op te sturen en mensen in te schrijven als abonnee.Nu proberen wij zoveel mogelijk de vragen van de abonnee te matchen met het aanbod van de vrijwilligers.”

De organisatie groeide flink en verhuisde eerst naar de Waterlandlaan, naar het Triton tot nu op de Kometenstraat. Sinds 2010 is WonenPlus Purmerend een onderdeel van de Regionale Stichting WonenPlus. Ondertussen is het aantal abonnees verviervoudigd, maar ook het aantal vrijwilligers is behoorlijk gegroeid en zeker op het servicepunt.

Cecile heeft zich altijd zeer betrokken gevoeld bij WonenPlus en zich volledig ingezet voor de abonnees. Probeert altijd een oplossing te vinden voor de vraag van de abonnee en bij twijfel gaat zij in overleg met haar collega’s van het servicepunt. In uiterste nood wordt de vraag neergelegd bij de consulenten. Ze biedt ook een luisterend oor, wat voor de abonnees heel belangrijk is.

Cecile zegt: “De werkzaamheden voelen als echt werk, omdat je daadwerkelijk iets voor iemand kunt betekenen. Ook is de inbreng als vrijwilliger echt belangrijk en daarom is er om de zoveel weken een werkoverleg. De sfeer is hier altijd prima. Ik kom iedere donderdag met veel plezier bij WonenPlus.“ Als extra taak zorgt Cecile dat alle vrijwilligers een verjaardagskaart krijgen of een kaart als steuntje in de rug. Kortom: Cecile is een vrouw met het hart op de goede plaats, een warme persoonlijkheid en wij hopen nog een paar jaar Cecile als vrijwilliger in ons midden te hebben.