Er wordt nog hard gewerkt in het Rabobank Esports Stadium, maar voor  16 mei is het klaar voor de start.
Er wordt nog hard gewerkt in het Rabobank Esports Stadium, maar voor 16 mei is het klaar voor de start. (Foto: aangeleverd)

Online Keuken Kampioen Divisie via Rabo Esports Stadium

PURMEREND - Rocket League spelers kunnen mee doen aan het nieuwste toernooi van de Keuken Kampioen Divisie. Gamers First, de trotse partner van het Rabo Esports Stadium, gaat een samenwerking aan met de Keuken Kampioen Divisie om het Esports Fan Tournament featuring Rocket League te houden.

Het online toernooi, één van de grootste ooit in de Benelux, en het eerste grote toernooi via het Rabo Esports Stadium, vindt plaats op zaterdag 16 mei aanstaande en begint om 12.00 uur. Het hele event wordt vanuit het Rabo Esports Stadium op de H20 Esports Campus live uitgezonden op het YouTube-kanaal van de Keuken Kampioen Divisie én het Twitch-kanaal van Inside Esports. Teams vertegenwoordigen één van de zestien Keuken Kampioenschap Clubs in het nieuwe toernooi.

Inmiddels hebben zich al ruim 400 teams ingeschreven via de website van de Keuken Kampioen Divisie. De teams bestaan uit minimaal drie spelers, waarbij wisselspelers zijn toegestaan. Het toernooi bestaat uit een poulefase én een knock-outfase, waarbij er uiteindelijk twee teams in de finale uit zullen maken wie zich de kampioen van het Keuken Kampioen Divisie Esports Fan Tournament mag noemen.

Met de lancering van de Keuken Kampioen Divisie Esports is het de eerste keer dat de Keuken Kampioen Divisie in Esports stapt. De huidige voetballoze periode wordt aangegrepen om middels een fan toernooi de fans de gelegenheid te geven om, vanuit huis, de eer van één van de zestien Keuken Kampioen Divisie-clubs te verdedigen. Om te strijden om de allereerste titel van het Keuken Kampioen Divisie Esports Fan Tournament. Het betreft een try out competitie die wellicht bij veel animo zal worden doorgetrokken naar een langere competitie. Het toernooi begint zaterdag 16 mei 2020 om 12.00 uur en inschrijven kan tot en met maandag 11 mei via https://keukenkampioendivisie.nl/esports. Meer informatie op www.h20.gg.