Dit beeld, van een stoomtrein dwars door de binnenstad, zullen we dit jaar moeten missen.
Dit beeld, van een stoomtrein dwars door de binnenstad, zullen we dit jaar moeten missen. (Foto: Han Giskes)

Nazomerfeestweek, Onder Stoom en Kortebaandraverij sneuvelen

PURMEREND - Het wordt een stille nazomer! Er komt geen Purmerend onder Stoom en evenmin een Nazomerfeestweek. Het bestuur van Stichting Purmerend Marktstad heeft besloten beide evenementen af te blazen. Ook de kortebaandraverij, met alle bijkomende gezelligheid, gaat niet door.

Evenementen schuiven door naar volgend jaar

Kees Oudewortel, voorzitter van de Purmerend Marktstad: "We zijn druk geweest met de organisatie van beide maar ook wij worden geconfronteerd met de maatregelen in verband met de coronacrisis. Wij moeten letterlijk en figuurlijk afstand van elkaar houden. Gelet op de geluiden van het RIVM en de regering zal de 'social distancing' nog lange tijd van toepassing zijn. Juist deze anderhalve meter maatregel is niet te hanteren bij grote evenementen."

Direct gevolg is dat potentiƫle sponsors nu andere dingen aan het hoofd hebben en het niet gepast is hen te benaderen met verzoeken tot sponsoring. "Daarom is, in overleg met de gemeente en andere organisaties, besloten dat Purmerend onder Stoom en de Nazomerfeestweek dit jaar niet door gaan en doorschuiven naar 2021", laat Oudewortel weten.

Over het doorgaan van Sinterklaasintocht en het nieuwjaarsfeest op de Koemarkt, ook evenementen van Purmerend Marktstad, wordt later in het jaar besloten. Stichting Purmerend Marktstad hoop dat de situatie dan zodanig is dat die evenementen gewoon door kunnen gaan.