Vrijwilligster Ria.
Vrijwilligster Ria. (Foto: aangeleverd)

Leuk gesprek wordt al gewaardeerd

REGIO - In ‘gewone tijden’ hebben de vrijwilligers van RSWP het druk met het uitvoeren van dienstverleningen bij mensen thuis. Zoals een klusje in huis of tuin, ontmoeting, hulp bij de administratie etc. Op het servicepunt van RSWP zitten dagelijks vrijwilligers om de vraag van de abonnees te koppelen aan het aanbod van de vrijwilligers. In deze tijd is dat anders. De maatregelen rondom de Coronacrisis zorgen ervoor dat ook RSWP een groot deel van de dienstverlening tijdelijk niet kan uitvoeren. Op het servicepunt worden nu uitsluitend aanvragen voor het doen van boodschappen gekoppeld aan vrijwilligers die bereid zijn de boodschappen te doen.

Naast het verzorgen van de boodschappen worden de abonnees van RSWP gebeld.
Gewoonweg om het contact te onderhouden. Het bellen van de abonnees is een grote klus waar een enthousiast team van vrijwilligers mee aan de slag is. Ria is een van de vrijwilligers die al tien jaar op het servicepunt werkt. Zij kan op dit moment niet naar het kantoor van RSWP komen; Ria behoort tot de risicogroep voor het coronavirus. Toch wil zij graag haar hulp blijven bieden en belt daarom vanuit huis abonnees.

Gewaardeerd

Ria geeft aan dat de gesprekken vaak erg leuk zijn en zeer worden gewaardeerd. “Gewoon een leuk gesprek, vriendelijke woorden en de vraag of er nog boodschappen nodig zijn”.

Veel mensen die Ria heeft gebeld vinden het prettig om wat vaker gebeld te worden. De eenzaamheid een beetje doorbreken. “Zo ontstaat er echt een contact met mensen en dat is erg leuk”, aldus de altijd opgewekte Ria.

Lichtpuntjes

Gelukkig vindt Ria dat er nog voldoende lichtpuntjes zijn in Nederland. Bijvoorbeeld de grote vindingrijkheid en bereidheid om elkaar te helpen. En dat zij ondanks alle beperkende maatregelen toch ook een steentje kan bijdragen voor de abonnees van RSWP.