Aan alles is gedacht, ook de werkmethoden van de medewerkers.
Aan alles is gedacht, ook de werkmethoden van de medewerkers. (Foto: Han Giskes)

BRASA sorteert voor op 1,5 meter economie

PURMEREND – De spanning loopt flink op bij BRASA aan de Koemarkt. Wat zal volgende week dinsdag de boodschap van Mark Rutte zijn als hij bekend maakt of de noodmaatregelen naar aanleiding van de coronacrisis gehandhaafd blijven of dat er sprake zal zijn van versoepeling. Versoepeling zou voor de horeca letterlijk en figuurlijk een slok op een borrel schelen.

Voor Arwin Versteijne en zijn medewerkers zou de positieve boodschap van Rutte betekenen dat de gasten eindelijk kunnen zien hoe mooi het is geworden, nu het voormalige Bardot volledig is geïntegreerd. We kunnen alvast verklappen dat het een plaatje is geworden. Zó smaakvol, zó gezellig en zó praktisch uitgevoerd. De parel die BRASA al was heeft nòg meer schittering gekregen. Het is compleet genieten op 230 vierkante meter.

De ruimte van voorheen Bardot is op een buitengewoon doordachte wijze bij het bestaande BRASA betrokken. De glazen tussenpui met zwarte roestvrij stalen deuren geeft het geheel een stoere maar bovenal gezellige uitstraling. In het nieuw gedeelte is voorin een aparte bar gebouwd, zodat de medewerkers die het terras bedienen door het raam kunnen bestellen.

Halverwege de nieuwbouw is een rijke wijnuitstalling aan de wand gemaakt. Hier krijgen de gasten een overzicht van de 32 soorten wijn (rood, wit en rosé) die BRASA vanaf nu in het assortiment heeft.

Mocht de versoepeling worden aangekondigd, geven Versteijne en de zijnen van meet af aan gas. “We hebben alles aangepast op de anderhalve meter economie. Ik heb een stille hoop dat Rutte dat namelijk gaat voorstellen. We hebben alle tafeltjes en stoelen op anderhalve meter gezet, de werkmethoden worden aangepast, er komen desinfectie handpompjes te staan en we zorgen ervoor dat de menukaarten steeds worden gedesinfecteerd. We zijn er helemaal klaar voor”, aldus Arwin.

Het buitenterras is flink ingeperkt.