Speciale gymlessen voor mensen met een beperking vanaf september in De Bonte Veer.
Speciale gymlessen voor mensen met een beperking vanaf september in De Bonte Veer. (Foto: Pixabay)

Special-Gym voor mensen met beperking

ENKHUIZEN - Gymvereniging Vek-Wik start maandag 7 september met Special-Gym voor jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. De gymlessen worden gegeven in de gymzaal van de Bonte Veer.

Special-Gym is een samenwerking met wijkcentrum en eetcafé de Bonte Veer dat in hetzelfde gebouw op de begane grond is gehuisvest. Professional Nick Hofman: "Als de deelnemers op maandag van 19.00 tot 20.00 uur op de tweede verdieping aan het sporten zijn, kunnen hun begeleiders beneden in de Bonte Veer een kopje koffie of thee drinken."

Eigen tempo

Bij Special-Gym - in de opstart voor alle leeftijden - sport iedereen op eigen tempo en niveau. Vanuit een basis van plezier en zelfvertrouwen wordt gewerkt aan het verbeteren van de motoriek en het uitbreiden van bewegingspatronen. "Iedere deelnemer is uniek en krijgt de aandacht en tijd die nodig zijn om binnen de groep te aarden. De les bestaat uit bewegen, fitness en spelvormen. Naast het belang van bewegen staat vooral plezier centraal. Daarom wordt er zoveel mogelijk op en met muziek gedaan."

Motiveren

Special-Gym wordt gegeven door Nick Hofman. Hij werkt ook als begeleider in de gehandicaptenzorg en weet hoe hij de deelnemers moet benaderen, op hun gemak kan stellen en motiveren.

Samenwerking

Zorgleveranciers zoals Leekerweide, Philadelphia en Esdégé-Reigersdaal zijn geïnformeerd over de mogelijkheden van Special-Gym.