Leden van de operettevereniging met de flyers van het jubileumconcert.
Leden van de operettevereniging met de flyers van het jubileumconcert. (Foto: Frits Janssen)

Operettevereniging P&O start jubileumjaar met uitvoering Purmer Proms

PURMEREND - De actieve Operettevereniging P&O bestaat 70 jaar. Het platina jubileum wordt door de vereniging uitgebreid gevierd. Met de musical My Fair Lady als absolute apotheose, deze grootse en meeslepende musical wordt in november in De Purmaryn opgevoerd, zijn de ogen van de leden eerst gericht op een concert Purmer Proms, op zaterdag 9 mei om 20.00 uur in het Taborcentrum.

Speciaal concert in samenwerking met meervoudig Nederlands kampioen De Eendracht uit Den Ilp

Voor deze gelegenheid is de samenwerking gezocht met fanfareorkest De Eendracht. Het gezelschap uit Den Ilp, dat onder leiding staat van Harrie Buijs en als pianiste Carla Braan meebrengt, is niet de eerste de beste, want het sleepte al drie keer de Nederlandse titel in de 1e divisie in de wacht. "Ik ben hartstikke trots dat we De Eendracht hebben weten te strikken. Normaal kiezen we voor samenwerking met een symfonie-orkest of alleen een piano. Dit leek ons heel speciaal en ook nog eens onverwacht. Dat maakt het extra speciaal en feestelijk", aldus Peter Knook, voorzitter van P&O.

'Familie'

Op 9 mei brengt de jubilerende operette'familie' het mooiste van opera, operette en - vooruitlopend op de grote jaarlijkse uitvoering in november- een medley uit My Fair Lady. Knook: "Wij treden los van elkaar op en zullen ook een aantal nummers gezamenlijk brengen. Het moet iets moois worden al heb ik daar alle vertrouwen in want de Taborkerk kenmerkt zich door de geweldige akoestiek na de verbouwing."

Slagroom op de taart

De slagroom op de taart van het 70-jarig bestaan wordt gevierd in de Duitse plaats Trier. De operettevereniging gaat er in mei met nagenoeg alle leden naartoe. "We hebben het voor elkaar om er drie concerten te geven. Geweldig natuurlijk", kijkt Peter vooruit.

In mei staan er drie concerten in het Duitse Trier op het programma

De operettevereniging is opgericht in februari 1950. P&O kenmerkt zich als een bloeiende vereniging met een groot aantal enthousiaste leden en al even enthousiaste medewerkers. De vereniging verzorgt vijf keer per jaar optredens in theater De Purmaryn. Dat wil zeggen vier keer in november tijdens de operette-uitvoering en één keer in december tijdens het al jaren bestaande en bij geliefde operette kerstconcert. P&O is mede dankzij sponsors in staat om elk jaar een uitvoering met prachtige decors en schitterende kostuums op de planken te zetten.

Hou jij van zingen, dansen en toneelspel? Kom een keer langs tijdens de repetitie op donderdag vanaf 20.00 uur in 't Stamhuis aan de Kerkstraat in Purmerend. Wil je vooraf eerst meer informatie, stuur dan een e-mail naar operette@outlook.com of neem telefonisch contact op met secretaris Theo Breebaart. Zijn nummer is 06 51 23 66 12.

Donateur worden?

Ook als je donateur wil worden en zodoende in aanmerking wil komen voor de mooiste kaarten tijdens de voorstellingen is een berichtje aan Theo Breebaart voldoende.

Kaarten voor het concert op 9 mei in het Taborcentrum kosten € 15,- en zijn verkrijgbaar bij Slijterij Breebaart aan de Neckerdijk 5a. Het telefoonnummer is 06 51 23 66 12.