Middenbeemster is 1 van de 40 door de ANWB geselecteerde parels
Middenbeemster is 1 van de 40 door de ANWB geselecteerde parels (Foto: aangeleverd)

Allermooiste dorp van Nederland?

MIDDENBEEMSTER - Nederland telt honderden dorpen.... En daar zitten pareltjes tussen. Plaatsen waar je op een historisch marktplein kunt zitten of op een lommerrijk terras van het dorpscafé, omarmd door kleinschalige gezelligheid. Dorpen waar je je waant in een andere eeuw of juist in de toekomst. Volgens de ANWB is Middenbeemster, gelegen in Werelderfgoed Droogmakerij de Beemster, ook een van deze parels.

Middenbeemster maakt kans om het Allermooiste dorp van Nederland te worden. VISIT Beemster roept dan ook op om te stemmen.

Veertig dorpen

De ANWB heeft veertig dorpen geselecteerd en tot 31 maart 2020 kan iedereen stemmen op www.anwb.nl/forms/webwinkel/mooiste-dorp en de voorkeur aan Middenbeemster geven. Alle stemmers maken kans op mooie prijzen vanuit de ANWB. Wat de mooiste vijf dorpen van Nederland zijn wordt in september bekend gemaakt. Door de ANWB worden fiets- en wandelroutes ontwikkeld die langs deze dorpen gaan, zodat iedereen ze tijdens een lekker tochtje kan ontdekken.

Boekje

In september verschijnt ook een boek waarin de vijftig mooiste Nederlandse dorpen worden beschreven. Genoeg om naar uit te kijken dus stem op Middenbeemster!