Leden 'Tussen de Forten' vrezen parkeeroverlast Fort Middenweg

In het Purmerends Nieuwsblad van donderdag 5 maart jl stond een artikel over het Fort aan de Middenweg. Dit bericht is aanleiding voor de vereniging 'Tussen de Forten' om een reactie te sturen.

"Tot op heden hebben we weinig gemerkt van eerst aanvragen en dan uitvoeren"

Het Fort aan de Middenweg/Zuiddijk ligt in de Stelling van Amsterdam en ook nog eens in de Beemster. Dat maakt dat er sprake is van een dubbele Unesco werelderfgoed status. Wereldwijd komt een dubbele status maar zeer beperkt voor en is daarmee echt heel bijzonder. Bewoners van dit prachtige en unieke stukje Beemster realiseren zich dat dit ook initiatief van de bewoners zelf vraagt om dit werelderfgoed te koesteren en te beschermen.

De heren Bart en Guitink, de genoemde ondernemers, hebben plannen met het Fort aan de Middenweg. Zij willen een pachtovereenkomst sluiten met Natuurmonumenten en vervolgens vergunningen aanvragen voor een aantal B&B kamers. Bij deze plannen gaan zij er van uit dat de huidige eigenaren van de moestuin (gelegen naast het Fort aan de Middenweg) bereid zijn hun grond aan de ondernemers te verkopen. De heren hebben inderdaad getracht deze grond te kopen maar de huidige eigenaren hebben aangegeven de grond niet te willen verkopen.

Cruciaal

De grond van de moestuin is voor de plannen van de ondernemers cruciaal want deze grond is nodig als parkeerterrein. Ondanks dat de grond dus niet is gekocht (en ook niet te koop is) gaan de ondernemers er in de plannen nog steeds vanuit dat zij eigenaar van de grond zijn. Dit baart de leden van de vereniging 'Tussen de Forten' grote zorgen. Is er dan niet geleerd van de parkeerproblemen die de heer Bart heeft veroorzaakt met de ontwikkeling van het Fort aan de Nekkerweg? De bewoners aldaar ondervinden dagelijks parkeeroverlast.

Notulen

In de notulen van een bewonersoverleg inzake Fort aan de Nekkerweg (wellnesscentrum Fort Resort Beemster) uit 2017 treffen wij het volgende aan: "Een bewoner adviseert de heer Bart om voortaan eerst nieuwe ontwikkelingen/plannen aan te vragen en dan pas te gaan uitvoeren. Hiermee ontstaat er vertrouwen bij de bewoners. Dus niet eerst uitvoeren en dan pas aanvragen. De heer Bart zegt dat hij dat gaat doen, maar ook al doet. Hij zegt toe dat hij hier in de toekomst zorgvuldig mee om zal gaan."


Tot op heden merken de leden van de vereniging 'Tussen de Forten' hier weinig van. Hopelijk heeft de gemeente geleerd van de nog altijd aanwezige parkeeroverlast voor de bewoners aan de Nekkerweg en wordt voorkomen dat er ook parkeerproblemen ontstaan bij het Fort aan de Middenweg.