Jeffrey is een van de deelnemers aan de zwemloop.
Jeffrey is een van de deelnemers aan de zwemloop. (Foto: aangeleverd)

Triathlonvereniging houdt 9e zwemloop

PURMEREND - Op zondag 19 april organiseert Triathlon Vereniging Purmerend alweer haar 9e zwemloop. Deelnemers moeten hierbij achtereenvolgens een afstand zwemmen en daarna hardlopen.

De start is om 08.30 uur met 1 kilometer zwemmen en 9,6 kilometer hardlopen, de zogeheten kwart afstand. Om 09.00 uur is de start van de 1/8 afstand, te weten 500 meter zwemmen en 4,8 kilometer hardlopen. Ook kunnen er duo´s meedoen, waarbij de ene atleet 1 kilometer zwemt en een ander 9,6 kilometer loopt. Voor de jeugd is er een aparte (mini) afstand van 250 meter zwemmen en 2,5 kilometer hardlopen.

Start en finish is bij het Leeghwaterbad in het Leeghwaterpark. Gezwommen wordt in het 25 meter wedstrijdbad. Wetsuits en andere hulpmiddelen zijn daarbij niet toegestaan. Het loopparcours is langs de Purmerringvaart, over de Purmerdijk en de Kogerdijk.

Op de 1/4 en 1/8 afstand kunnen 50 atleten meedoen, jeugd 15 deelnemers en 15 duo-teams. De inschrijfkosten bedragen € 11,- voor de langste afstand, € 9,- voor de 1/8 afstand en € 6,- voor de mini afstand voor de jeugd. De duo's betalen € 16 per team. Deelnemers die geen atletenlicentie van de Nederlandse Triahtlonbond kunnen tonen moeten een daglicentie betalen van € 4,-.

Inschrijven kan via www.ntbinschrijvingen.nl. Meer informatie op www.tvpurmerend.eu Voor vragen kunt u terecht bij tvp.zwemloop@gmail.com.