Zwemmers en begeleiding kijken terug op een succesvol weekend.
Zwemmers en begeleiding kijken terug op een succesvol weekend. (Foto: aangeleverd)

Succes voor zwemmers van WZ&PC

PURMEREND - Afgelopen weekend waren in Leiden de jaargangfinales zwemmen. Hier kwamen de beste miniorenzwemmers van Nederland bijelkaar om diverse titels te gaan verdelen.

WZ&PC Purmerend heeft hier flink van zich doen spreken. Met 3 zwemmers hebben ze maar liefst negen prijzen mee naar Purmerend genomen.

Bij de jongens ging Colin Koridon van start. Hij behaalde een 15e plek op de 200 vrijeslag en een 11e plek op de 400 vrijeslag. Op beide afstanden verbeterde hij zijn tijden flink.

Bij de meisjes gingen Madeleine Bertram en Elin Brinkhof van start. Beiden zwommen dit weekend zes afstanden. Madeleine wist drie prijzen mee naar huis te nemen. Goud op de 400 meter vrijeslag, zilver op de 100 meter rugcrawl en brons op 200 meter vrijeslag! En op alle afstanden dikke persoonlijke records.

Elin Brinkhof wist op alle afstanden in de prijzen te zwemmen en werd 5 keer kampioen van Nederland. Zij won goud op de 50, 100 en 200m vrijeslag, goud op de 100 mTER rugcrawl en goud op de 200 meter wisselslag. En tenslotte een zilveren plak op de 400 meter vrijeslag. Ook wist zij op twee afstanden kampioenschapsrecords te zwemmen (op de 200 meter wisselslag en de 100 meter rugcrawl). Op de 100 rug verpulverde zij het record van Marrit Steenbergen met maar liefst 2 seconden.

WZ&PC Purmerend kan dus terugkijken op een zeer succesvol weekend!