Edith van der Wal
Edith van der Wal (Foto: aangeleverd)

Uw aangifte/administratie onze zorg

PURMEREND - Ruim 15 jaar zijn wij actief met het administratie/belastingadvies kantoor Circuit. Het kantoor is een voortzetting van het accountantskantoor van der Wal, opgericht in 1972. Wij zijn Edith van der Wal en mijn vader Kees van der Wal. De afgelopen jaren is er veel veranderd in het belastingstelsel. Voor particulieren betekent dat vooral een versobering van de aftrekposten en de gestage afbouw van de hypotheekrente aftrek.

Wij kunnen u begeleiden bij het aanvragen van toeslagen, zoals de zorgtoeslag. De huurtoeslag werd in 2005 al als vervangende naam voor de huursubsidiewet ingevoerd. Daarnaast kennen we nog het kindgebondenbudget, in 2009 ingevoerd naast de bestaande kinderbijslag en de kinderopvangtoeslag. Alle toeslagen zijn inkomensafhankelijk en voor elk gelden andere inkomensgrenzen en voorwaarden. Zoals de hoogte van de spaartegoeden voor de zorgtoeslag en huurtoeslag. In dit woud van regels en voorwaarden kunnen wij u bijstaan en uw inkomen toetsen voor het wel of niet in aanmerking komen van de toeslagen. Voor 1 mei moeten velen van u aangifte doen voor de inkomstenbelasting.Voor het begeleiden bij uw aangifte kunnen wij bij u thuis langs komen, met computer en onze aangifte software en direct onder uw toeziend oog de aangifte, versleuteld met een veiligheidscertificaat, insturen naar de belastingdienst.

Deze vorm van belasting werd voor het eerst in Amerika ingevoerd in 1915 en Europa gedurende de eerste wereldoorlog in verschillende landen ingevoerd. U moet aangifte doen als u een uitnodigingsbrief hebt ontvangen van de belastingdienst, deze wordt post en daarnaast ook digitaal aan u toegestuurd. U moet ook aangifte doen als u denkt dat u inkomstenbelasting moet betalen, bijvoorbeeld omdat uw spaartegoeden in box 3 boven de vrijstelling uitkomt. U kunt aangifte doen als u een belasting teruggaaf verwacht, bijvoorbeeld als uw aftrekpost zorgkosten over de drempel heen komt.

Voorlopige teruggaven worden verrekend met de ingediende aangifte, dan weet u of u nog geld terug krijgt of dat u moet terug betalen. Zo dragen wij allen bij aan ons belastingstelsel en krijgt een ieder waar hij of zij recht op heeft.

Afbeelding