Piet Hein Debets spreekt Edwin Boelsz en Leo Kubbinga toe.
Piet Hein Debets spreekt Edwin Boelsz en Leo Kubbinga toe. (Foto: Han Giskes)

Kubbinga wint VOWA Ondernemersprijs

Vervolg pagina 1

"We zijn nu druk doende om de order vanuit China naar elders over te hevelen. Dat is een dingetje, maar ik heb inmiddels alle leveranciers laten weten dat de ballen op tijd in de winkels liggen."

Tussen de presentaties en filmpjes (van Wim Doets) door nam Jeroen Veerman namens VNO NCW Noord-West het woord. Hij ging onder andere in op het nut van ondernemers om lid te worden van een ondernemersbelangenvereniging. Vervolgens was het Wim Jonk, trainer/coach van FC Volendam, die de aanwezigen in woord en beeld meenam in de vorig jaar ingezette nieuwe koers van 'het andere Oranje'. Jonk, een uitgesproken fan van de visie van Johan Cruijff, is vorig seizoen door FC-voorzitter Jan Smit gevraagd om mee te helpen aan de toekomst van de voetbalclub. Nog geen jaar na zijn eerste stappen als trainer/coach kan hij uitstekende statistieken overleggen. FC Volendam staat momenteel op de derde plaats in de Keuken Kampioen Divisie, heeft een periodetitel op zak en scoort er lustig op los.

FC Volendam

Geen wonder dat het voetbal aan de Dijk weer leeft. Stiekem wordt gehoopt op promotie naar de Eredivisie. Het zou een heldendaad zijn; niet alleen van Wim Jonk, maar van alle mensen die vorig jaar naast elkaar zijn gaan staan om de club over het 'dode' punt heen te helpen.

Een van hen is Jasper van Leeuwen, die in een iets te lange presentatie uitleg gaf aan de lange termijn visie van FC Volendam. Opvallend was zijn uitspraak dat 'het andere Oranje' op termijn van hetzelfde kaliber wil zijn als AZ.

Voorbeelden

Piet Hein Debets, bezig aan zijn laatste periode als voorzitter van de VOWA, legde aan de hand van enkele voorbeelden nog eens uit wat de vereniging doet. De bemoeienis bij de aanstaande onderdoorgang van de N 247 nabij Broek in Waterland is wel een van de belangrijkste.

Ledenaantal

Debets benadrukte dat VOWA de belangen van 700/750 bedrijven in de regio behartigt. Dat staat echter in schril contrast met het aantal in Waterland gevestigde bedrijven. "Er zijn hier 3500 bedrijven. Dat betekent dat maar eenvijfde deel van het bestand lid is van de overkoepelende belangenvereniging", aldus Debets