Gekke tijd waarin allerlei geplande activiteiten niet doorgaan.
Gekke tijd waarin allerlei geplande activiteiten niet doorgaan. (Foto: Aangeleverd)

Natuurfilms maken in coronatijd

ENKHUIZEN - Hoe leef je onder deze omstandigheden zo lang mogelijk gewoon door? En ja, wat is gewoon eigenlijk! We vonden de 22-jarige Olivier bereid om zijn verhaal te doen.

In je eentje de natuur in is prima te doen

Olivier woont sinds twee jaar bij Stuurboord in Enkhuizen. Hij woont in een eigen appartement, maar ontvangt nog enige begeleiding op weg naar volledig zelfstandig wonen. "Ik woon hier met veel plezier en ben blij met mijn appartement. Ik mis het wel om nu vrienden te ontvangen, maar maak er het beste van."

Social distancing

Hoe ervaar je deze periode? "Het is vreemd. Ik spreek mijn begeleider alleen nog telefonisch. Laatste ontmoette ik wel enkele begeleiders en medebewoners in de tuin. Op veilige afstand van elkaar. Ik mis wel sociale contacten. Mijn vrienden spreek ik telefonisch. Mijn ouders zie ik nog wel. We vinden dat we elkaar kunnen blijven zien: zij houden net als ik goed rekening met social distancing."

Lockdown

Wat is er nog meer anders? "Ik moest wel even slikken toen de lockdown werd verlengd. Je zet toch je zinnen op een einddatum, dan houd je geen rekening met een verlenging. Ik zou bij Man Bijt Hond komen met een item over mijn natuurfilms. Het is een flinke teleurstelling dat dit niet doorgaat. We zouden in een natuurgebied op zoek gaan naar adders, een van mijn lievelingsdieren. In deze situatie kunnen ze geen opnames maken. Ook zou ik een dag meelopen met een boswachter, dat gaat voorlopig ook niet door."

Lekker rustig in de trein

Hoe ga je om met de coronamaatregelen? "Ik ben gek op fotograferen en natuurfilms maken. Dat kan ik nog steeds doen. Ik heb een YouTubekanaal met natuurfilms en ik kan nog steeds de natuur in. Dat doe ik graag alleen. Het leuke is dat het nu lekker rustig is in de trein."

YouTube kanaal

Meer weten over de natuur in Nederland? Olivier heeft twee YouTube kanalen waarin hij veel vertelt over de natuur: Christian Olivier en Olivier's Nature.