Spelen in speeltuin is welkome afwisseling na weken thuis zitten.
Spelen in speeltuin is welkome afwisseling na weken thuis zitten. (Foto: Stijn Harlaar)

Speeltuin Kindervreugde weer open

ENKHUIZEN - Speeltuinvereniging Kindervreugde opende deze week haar deuren. Sinds donderdag 30 april kunnen kinderen weer in de speeltuin spelen.

De afgelopen tijd hebben kinderen noodgedwongen veel thuis moeten zitten. Gelukkig is er meer ruimte in het overheidsbeleid om kinderen te kunnen laten spelen. Het bestuur van speeltuinvereniging Kindervreugde heeft met burgemeester Eduard van Zuijlen afspraken gemaakt om de speeltuin sinds 30 april 2020 weer te kunnen openen. Met inachtneming van de regels van het RIVM zijn de poorten dus weer geopend!

Tot en met zondag 17 mei is de speeltuin geopend van donderdag tot en met zondag van 10.30 uur tot 17.00 uur. Na 17 mei 2020 heroverweegt het bestuur de openingstijden.

Vrijdag 24 april start de penningmeester met het innen van de contributie voor de leden die een automatisch incasso hebben afgegeven. De kaart ligt klaar in de speeltuin.

Toegang voor leden

Op dit moment kunnen alleen leden gebruikmaken van de speeltuin. Dit betekent dat er geen dagkaarten worden verkocht aan passanten. Lid worden kan ter plekke en kost 25 euro. Leden mogen twee introducees meenemen tegen betaling van de normale entreeprijs.

Zitplaatsen

Kinderen beneden de twaalf jaar mogen vrij spelen en mogen ook spelen met andere kinderen. Voor ouders zijn er beperkte zitplaatsen. Er kunnen niet meer ouders binnengelaten worden dan dat er zitplaatsen zijn. Kinderen die zelfstandig naar de speeltuin kunnen komen, moeten dat zoveel mogelijk doen. Hierdoor blijft er meer zitcapaciteit over voor ouders met hele jonge kinderen.

Beperkte verblijfsduur

Het bestuur vraagt om rekening te houden met medeleden en de verblijfsduur te beperken zodat alle leden de kans krijgen om te spelen. Het is niet toegestaan om als ouder met je kind mee te spelen. Ouders wordt gevraagd om zoveel mogelijk op hun plek te blijven zitten en alle aanwijzingen op te volgen.

De horeca is vooralsnog gesloten. Koffie, ijs en etenswaren worden in eerste instantie niet verkocht. Er kan wel gebruik gemaakt worden van de toiletten.