Theo van der Jagt, Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Theo van der Jagt, Lid in de Orde van Oranje Nassau. (Foto: Harrie Kusters)

Bijzonder lintje

ENKHUIZEN / STEDE BROEC - Theo van der Jagt ontving vrijdag 24 april de felicitaties van burgemeester Ronald Wortelboer vanwege zijn jarenlange vrijwillige inzet voor het verenigingsleven in Stede Broec. Vanwege het coronavirus laat de koninklijke onderscheiding (Lid in de orde van Oranje Nassau) nog even op zich wachten.

Omdat Theo in Enkhuizen woont, is het logischer als burgemeester Eduard van Zuijlen hem zou hebben gefeliciteerd. De burgemeester van Enkhuizen is akkoord gegaan dat het lintje door de burgemeester van Stede Broec is aangevraagd en wordt uitgereikt omdat zijn vrijwilligersactiviteiten vooral op Stede Broec zijn gericht. Vroeger woonde Theo van der Jagt in Bovenkarspel en nu net over de grens in Enkhuizen. Hij gaf weleens aan 'wie moet er voor mij nu een lintje aanvragen?'

Geluk

Gelukkig heeft Piet Kok het initiatief hiertoe genomen. Zij zijn jarenlang samen actief geweest voor de St. Martinusparochie. Terwijl Theo dus wordt gedecoreerd, vroeg hij zelf voor dit jaar ook een lintje aan voor Vera Botman-Dudink uit Lutjebroek. Theo heeft al eerder aanvragen voor lintjes verzorgd. Het blijft bijzonder om een lintje voor een ander aan te vragen en er zelf een te krijgen. Voor iedereen: proficiat!

Een lintje aanvragen voor een ander en er zelf een krijgen: Theo van der Jagt kreeg het voor elkaar.