Drie decorandi dit jaar in Enkhuizen.
Drie decorandi dit jaar in Enkhuizen. (Foto: Aangeleverd)

Lintjesregen Enkhuizen

ENKHUIZEN - Drie inwoners van de gemeente Enkhuizen zijn 24 benoemd als Lid in de Orde van Oranje Nassau. Dit gebeurde anders dan in vorige jaren. Burgemeester Eduard van Zuijlen heeft de gedecoreerden in een telefoongesprek laten weten dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd hen te benoemen in een ridderorde.

De decorandi kregen een boeket en een felicitatiebrief bezorgd. De versierselen worden later dit jaar uitgereikt.

Ton Dekker

Ton Dekker ontving de onderscheiding vanwege zijn verdiensten voor het verenigingsleven in Enkhuizen en Bovenkarspel. Bij voetbalvereniging K.G.B. in Bovenkarspel is hij ruim 25 jaar actief. Als begeleider van het eerste elftal, lid van de sponsorcommissie en ondersteuning bij onder andere de opzet en de ontwikkeling van de presentatiegids. De laatste jaren is hij assistent scheidsrechter van het derde elftal. Vanaf 2012 is hij chauffeur bij Belmobiel, vervoerservice voor 60-plussers.

Daarnaast is hij voorzitter van de maatschappij tot Nut van 't Algemeen Departement Enkhuizen en is hij sinds 2017 voorzitter bij bridgevereniging Sans Fumée, waarvan hij bijna dertig jaar lid is.

Peter Kulk

Peter Kulk zet zich al gedurende lange tijd belangeloos in als vrijwilliger van het reddingstation Enkhuizen. Hij begon 1 april 1998 als motordrijver, maakte deel uit van de varende bemanning en is nog steeds verantwoordelijk voor het onderhoud van de reddingsboten van Enkhuizen. Sinds 1 oktober 2013 is Peter helper aan de wal en zorgt hij voor het materieel waardoor de bemanning er altijd op kan vertrouwen dat het materieel in opperste staat van gereedheid is. Naast zijn inzet tijdens acties, oefeningen en onderhoud droeg Peter 24/7 zijn pager. Dit 24/7 beschikbaar zijn en weg moeten op het moment dat de pager afgaat is niet alleen voor de vrijwilliger een belasting, maar ook voor het gezin. Peter heeft deelgenomen aan 673 acties, waarbij 1781 mensen veilig aan wal werden geholpen.

Emmy Leeuwinga

Emmy Leeuwinga-Bakker is vanaf 1998 actief bij Dindua, de Hartstichting, Wilgaerden en Unie van Vrijwilligers. Bij Dindua is zij vanaf 2005 een vrijwilliger waar altijd een beroep op gedaan kan worden voor bardiensten en andere activiteiten zoals de klaverjasavonden, de kantine-commissie en schoolvoetbal. Voor de Hartstichting collecteert zij sinds negen jaar. Vanaf 2003 is ze vrijwilligster in Sint Nicolaas. Eerst als receptioniste. Na een reorganisatie is deze functie vervangen door een betaalde kracht, maar nog steeds is ze vrijwilliger bij de bingo op de vrijdagmiddag. In Overvest is zij al 21 jaar gastvrouw bij verschillende activiteiten.