Afbeelding
Miep Boerkamp (Foto: Rodi Media/NV)

Miep Boerkamp gaat met pensioen

Vervolg voorpagina

"De leerlingen en hun ouders vonden het geweldig. Ik ben nog nooit zoveel aangesproken op straat als over dit project dat ook door de gemeente altijd volledig is ondersteund.”

Theater coronaproof

Om tijd te hebben alle zaken goed af te ronden en over te dragen aan haar opvolger Tommie van Eck had ze afgelopen december al de volledige programmering gereed tot in 2021. Door de coronacrisis kon ze weer helemaal overnieuw beginnen, wat een flinke klus was door de steeds veranderende regels. De brochure is klaar en ook het theater zelf. Bij de laatste verbouwing was al het ventilatiesysteem aangepast zodat het nu prima aan de eisen voldoet.

Prima naar de zin

Miep: “Verder is er een eenrichtingsroute aangelegd vanaf de entree en zijn de zalen aangepast. We hebben nu in de grote zaal plaats voor 127 mensen, in plaats van 530, in de kleine slechts 40. Mensen nemen hun jas mee naar binnen en ook het welkomstdrankje bij binnenkomst, en er is geen pauze. In juni en juli hebben we proefgedraaid met vier voorstellingen en het bleek dat de bezoekers het prima naar hun zin hadden.”

Belangstelling

Ze hoopt er het beste van. “Maar het is koffiedik kijken natuurlijk.” In ieder geval laat ze het op 10 september los. Hoewel?


"Natuurlijk zal ik het missen om met een fantastisch team het theater de plek te laten zijn om alsmaar nieuwe initiatieven tot bloei te laten komen. Maar die functie van het theater blijft gelukkig behouden. Dat zal ik op gepaste afstand met grote belangstelling blijven volgen."