Afbeelding
Werk van Joosse en Landsman. (Foto: aangeleverd)

Waterlandse en Friese kunst exposeren in kerk

REGIO - De drukbezochte expositieruimte in de kerk van Broek in Waterland wordt van woensdag 26 augustus tot zondag 4 oktober ingenomen door twee kunstschilders uit Waterland en Friesland; Ingrid Joosse en Tjeerd Landman. Beiden laten zich inspireren door natuur en landschap.

Ingrid Joosse toont schilderijen uit haar serie Hollandse Landschappen in de traditie van de Gouden Eeuw. Ze liet zich hiervoor inspireren door de natuur en prachtige wolkenluchten in Waterland. Die beelden worden gecontrasteerd door eigentijdse elementen als rijtjeshuizen, bewegwijzering, verkeerslichten en straatlantaarns, waardoor een bijzonder contrast ontstaat.

Tjeerd Landman (1959) wordt nog dagelijks geïnspireerd door het Friese landschap van zijn jeugd. Die vangt hij in klassiek geschilderde portretten en landschappen die aanslaan bij een breed publiek; variërend van nauwkeurige kopieën tot romantisch gekleurde impressies. ‘In mijn portretten streef ik naar gelijkenis, maar ook naar het emotioneel gevangen moment.’

Inge Joosse maakte na haar opleiding Beeldende Kunst aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht vooral portretten en muurschilderingen in opdracht. Ze ontwikkelde zich verder op de opleiding Interieurstyling aan de Academie Artemis in Amsterdam.

Toegang tot de Broeker kerk is gratis en de werken kunnen worden gekocht. De openingstijden zijn maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zondag van 13.00 tot 16.00 uur.

De kerk aan het Kerkplein vormt het historische hart van Broek in Waterland en is mede dankzij de expositieruimte een ontmoetingsplek voor iedereen. Het gebouw biedt rust enkwaliteitsversnapering voor tijdens uw fietstocht of wandeling.

Zie voor verdere informatie www.broekerkerk.nl