Niek en zijn vrouw brengen hun appeltaart langs  bij RSWP abonnees.
Niek en zijn vrouw brengen hun appeltaart langs bij RSWP abonnees. (Foto: aangeleverd)

Het mes snijdt aan alle kanten

PURMEREND - Dat je meerdere leuke ervaringen opdoet als vrijwilliger bij RSWP weet Niek maar al te goed. Na een intensieve loopbaan als zorgmanager, meldde hij zich na zijn pensionering als vrijwilliger bij RSWP. Niek wilde van alles doen.

Zo verricht hij al ruim een jaar als vrijwilliger allerhande tuinklussen. Ouderen met een tuintje die dat zelf niet meer kunnen onderhouden, doen een beroep op RSWP. Vrijwilligers met groene vingers vinden het fijn om anderen een handje te helpen. Iedereen blij dus, zou je zo zeggen. Maar voor Niek was dat nog niet genoeg.

Huisbezoeken

Hij wilde nog wel wat meer doen. Naast de tuinklussen brengt hij ook ‘vriendschappelijke huisbezoeken’. Wekelijks brengt Niek een bezoek aan iemand die een bezoekje zeer op prijs stelt. De coronacrisis echter gooit roet in het eten. Tuinklussen worden er niet gedaan en ook de bezoekjes worden nu niet gebracht. Viel vrijwilliger Niek nu opeens in een zwart gat? Dat blijkt reuze mee te vallen.

Appeltaarten

Niek ontdekte een nieuwe hobby. Samen met zijn echtgenote brengt hij nu veel tijd door in de keuken. Zij bakken nu appeltaarten. Tijdens het bakproces ontstaan de meest verrassende gesprekken. En de taarten? Die worden door Niek en zijn vrouw bezorgd bij de mensen die hij anders bezocht.

Leuke gesprekken

En zo snijdt het mes aan alle kanten. Niek en zijn vrouw ontdekten een nieuwe hobby en komen en passant tot leuke gesprekken.

Per fiets bezorgd

De taarten worden per fiets bezorgd bij de RSWP abonnees en zo heeft iedereen toch nog een beetje plezier van de crisis.