Wijkteam helpt

REGIO - De Week tegen Kindermishandeling vindt tot en met 24 november plaats. Het onderwerp is dit jaar actueler dan ooit vanwege corona. Instanties, maar ook betrokken personen, maken zich veel zorgen om kinderen die nu extra veel thuis zijn en de veilige plek van school soms moeten missen. Kinderen zijn minder zichtbaar en soms is thuis helemaal geen veilige plek. De meeste mensen denken bij kindermishandeling aan het slaan van kinderen. Er zijn ook andere manieren van kindermishandeling, die men niet zo snel ziet, bijvoorbeeld verwaarlozing en psychische mishandeling.

Het Wijkteam van de gemeente Opmeer werkt met kwetsbare gezinnen en helpen kinderen die slachtoffer, dreigen te worden, of zijn van kindermishandeling. Vaak merken de medewerkers dat ouders willen dat het stopt, een betere thuissituatie willen voor hun kind(eren), maar weten niet hoe ze de cirkel moeten doorbreken. Of zien de ernst van de situatie niet in. Met begeleiding door middel van gesprekken of hulp thuis komen ze vaak al een heel eind.

Zorgen over een kind? Melden kan bij Veilig Thuis, tel. 0800-2000, gratis en 24/7 bereikbaar. Kinderen kunnen raad vragen bij de Kindertelefoon, tel. 0800-0432 en via de chat, elke dag van 11.00 tot 21.00 uur.

Kijk ook op www.ikvermoedhuiselijkgeweld.nl