Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Geschiedenis centraal in Kinderboekenweek

PURMEREND-BEEMSTER - Van 30 september tot en met 11 oktober is het Kinderboekenweek. Boeken brengen geschiedenis tot leven met spannende verhalen over ridders of de Oudheid. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken alle werelden van toen met boeken en leuke activiteiten in de bibliotheken.

De hele week is er aandacht voor de bekroonde boeken én boeken die gaan over geschiedenis. Kinderen die (gratis) lid worden van de Bibliotheek krijgen tijdens de Kinderboekenweek een verrassingstas cadeau en voor iedereen is er op woensdag 30 september een lekker ijsje. Kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar kunnen bij alle bibliotheekvestigingen kennismaken met de leukste kinderboeken over geschiedenis met een stickerspeurtocht. Ook hebben alle vestigingen een leuke speurtocht samengesteld door de woonplaats waarin de kinderen vragen beantwoorden die met geschiedenis te maken hebben. Met deze speurtocht kunnen de kinderen een mooi boekenpakket winnen.


Er is een Dungeon verhalenverteller die de kinderen mee neemt op reis aan boord van het VOC-schip de Batavia. Met het computerspel Minecraft kunnen ze Maya tempels, piramides, of een stad uit de oudheid bouwen onder begeleiding van Toine en Frank van het Twaanlab. Verder is er voorlezen, raamtekenen en zijn er mooie 3D ervaringen in een Jurrasicpark dierentuin met de Action Events Simulator.

Tijdens de Kinderboekenweek mogen kinderen samen met een volwassene gratis naar binnen bij het Purmerends Museum. Voor kinderen tussen 8-10 jaar is er een prachtig Tekenschrift met inspirerende tekenopdrachten. Allemaal aan de hand van voorwerpen die in het Purmerends Museum tentoongesteld staan. Aanmelden is niet nodig.


Kijk op www.bibliotheekwaterland/kinderboekenweek voor de data, tijden en wel of niet aanmelden van alle activiteiten bij de bibliotheek in de buurt.

Afbeelding
Afbeelding