Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Gilde wandelingen en fietstochten starten op

Het Gilde Purmerend kan gelukkig weer de bewoners en gasten van onze stad wandelingen en fietstochten aanbieden, wel natuurlijk volgens de richtlijnen van het RIVM; afstand 1,5 meter en maximaal zes personen per groep. Er is meer variatie aangebracht in het wandelaanbod met in totaal vier verschillende wandelingen.

De individuele stadswandelingen vinden plaats op zaterdag vanaf de VVV/|Museumwinkel, van 4 juli tot 26 september om 13.30 uur en duren circa anderhalf uur. Zes deelnemers per gids, totaal maximaal 12 personen. Aanmelden kan vòòr vrijdagmiddag 14.00 uur, mondeling of telefonisch via 0299-207022, bij de VVV-Museumwinkel, Peperstraat 35:, of per mail:wandelingen@purmerendsmuseum.nl. Betaling geschiedt op individuele basis op de dag zelf en bedraagt €.4,- p.p. Kinderen en jongeren tot 18 jaar mogen gratis mee.


Deelnemers hebben keuze uit de volgende thema’s: Architectuurwandelingen op de eerste zaterdag van de maand. Hier ligt het accent op de drie Purmerendse coryfeeën van de architectuur: J.J.P.(Ko) Oud, Mart Stam en Jan Stuyt. Op elke tweede zaterdag van de maand is er de Waterwandeling, met het accent op het N-H Kanaal en de watersnood van 1916. Tevens met een bezoek aan Berging Bierbrouwerij aan de Jaagweg. Verder biedt het Gilde Historische stadswandelingen op de derde zaterdag van de maand met daarbij inbegrepen een kort bezoek aan het museum. En tot slot kan er worden meegewandeld met de Bevrijdingswandelingen in het kader 75 jaar Vrijheid, elke vierde zaterdag van de maand. Deze voert langs de oorlogsmonumenten en de plekken in de stad met een bijzondere rol in de oorlog.


De groepswandelingen gaan het hele jaar door, en vinden vinden plaats op aanvraag van groepen. Kinderen en jongeren tot 18 jaar mogen gratis mee. Aanvragen kan via wandelingen@purmerendsmuseum.nl of telefonisch via de VVV- Museumwinkel 0299-207022. De kosten voor een groep van 2-5 personen zijn € 20,00, en van 6-15 personen € 40,00. Het thema van de wandeling wordt in overleg met de aanvrager bepaald.

Fietstochten

Op zondag 25 juli is er een Verrassingstocht en op 29 augustus een Bevrijdingstocht.

Afbeelding