Yvonne Breuk gaat online verder.
Yvonne Breuk gaat online verder. (Foto: Renie Lindenkamp)

Peperbloem wordt Peperbloem Online

PURMEREND – Binnenkort is het gedaan met de gezellige bloemenuitstalling op Peperstraat 31. Yvonne Breuk sluit na ruim twaalf jaar de – fysieke – deur van haar bloemenwinkel de Peperbloem. Verdwijnen doet Peperbloem niet, bloemen zijn tenslotte haar lust en haar leven, dus de winkel gaat online verder. Voor ze op 31 juli de deur achter zich dicht trekt houdt Yvonne die maand uitverkoop van alle potten en accessoires in haar zaak.

"Ik houd teveel van bloemen en bovendien heb ik veel vaste klanten"

Een combinatie van factoren bracht Yvonne tot dit besluit. “Sowieso wil ik graag wat meer tijd hebben. Mijn vriend is met pensioen en dan is het ook leuk om nog iets anders te doen dan 60 of 70 uur in de winkel te staan. Tegelijk wilde ik niet helemaal stoppen. Ik houd te veel van bloemen en bovendien heb ik veel vaste klanten. Daarom besloot ik om online verder te gaan en indien gewenst naar mijn klanten toe te gaan.”

Ze merkte al dat er sowieso steeds meer online gebeurt. “Ik maak nu al veel trouwboeketten voor klanten die ik nooit heb gezien, dat gaat allemaal via internet. Dat geldt ook voor mijn zakelijke klanten. Daar krijg ik nu juist wat meer tijd voor. En wanneer iemand iets wil zien of hulp nodig heeft met kiezen ga ik bij de mensen langs met een boek waaruit ze iets kunnen bestellen. Zonder de winkel kan ik veel meer service verlenen.”

Om toch ook een beetje echt in de bloemen te blijven gaat ze freelancen bij collega bloemisten. Momenteel werkt ze al twee dagen bij een bloemist in Amsterdam. “En dat is heerlijk”, zegt Yvonne. “Want je hebt niet meer de verantwoordelijk voor de inkoop maar bent wel lekker bezig met bloemen. Ik vind het gewoon nog steeds het leukste om te doen.”

Boeken workshops

Vanaf augustus staat de nieuwe website online, onder dezelfde naam. Hier kunnen bloemen direct worden besteld en betaald. Ook kunnen er workshops worden geboekt bij Yvonne, eventueel ook op locatie. Wie graag op de hoogte wil blijven kan zich in op de nieuwe website inschrijven voor de Nieuwsbrief.

www.peperbloem.nl