Kleinschalige vertelvoorstellingen voor jonge kinderen.
Kleinschalige vertelvoorstellingen voor jonge kinderen. (Foto: Pexels)

Vlinders voor peuters en kleuters

ENKHUIZEN – In Hertenkamp Enkhuizen is zaterdag 1 augustus een snuffelochtend rond het thema vlinders voor peuters en kleuters. Tijdens deze ochtend ontdekken de kinderen op speelse wijze van alles over het leven van rupsen en vlinders

Hoe zou je leven er uit zien als je als rups was geboren? Samen wordt een prentenboek vol natuurgetrouwe tekeningen bekeken. Van eitje tot rups: kinderen leren waarom de rups zo veel moet eten. Daarna beleven ze het vervellen en verpoppen. En dan... verschijnt er een prachtige vlinder uit de pop.

Interactief

Na het interactieve voorleesverhaal knutselen kinderen een hongerig rupsje op een blad. Bij mooi weer wordt de vlindertuin bezocht. Alle kinderen krijgen een vlinderkleurplaat mee naar huis.

De Snuffelochtenden zijn kleinschalige vertelvoorstellingen, gevolgd door een knutsel- of buitenactiviteit, speciaal voor de allerjongsten. Deze ochtenden worden georganiseerd in samenwerking met Rita Hooijmans van LEV! Educatie. Peuters en kleuters komen gezellig samen met hun ouders/begeleider(s) en kunnen na afloop nog even lekker rondsnuffelen en spelen in de kinderboerderij en de natuurtuin.

Rondsnuffelen

Aanvang: 10:30 uur. Inloopkwartiertje: 10:15 uur. Deelname drie euro per persoon (ook voor (groot)ouders/begeleiders). Opgave: reservering@hertenkampenkhuizen.nl en vermeld het aantal en de leeftijd van de kinderen, of via 0228 320310. Hertenkamp Enkhuizen, Wilhelminaplantsoen 2 in Enkhuizen. Voor de deur kan niet worden geparkeerd.

De volgende snuffelochtend rond het thema vlinder is zaterdag 8 augustus van 10.30 uur tot 11.30 uur.


foto te klein