Afbeelding
(Foto: )

Nieuwe blokfluit voor Regilio

ENKHUIZEN - De tienjarige straatmuzikant Regilio uit Enkhuizen heeft inmiddels een nieuwe, mooie blokfluit gehaald bij muziekhandel Dijkman in Alkmaar. "Met dank aan Kraantje", aldus zijn vader Marciano Karthaus.

Nadat Regilio vorige week maandag in de Westerstraat door boa's was weggestuurd vanwege zijn blokfluitspel werd hij bedolven onder de, veelal positieve, reacties. Veel mensen staken hem een hart onder de riem. Hiphopmuzikant Kraantje Pappie beloofde Regilio een nieuwe blokfluit en bood aan om blokfluitlessen te betalen.

Zaterdagmiddag haalde Regilio samen met zijn vader bij Dijkman muziek een nieuwe blokfluit. Vader Marciano: "Regilio heeft de smaak te pakken. Na afloop van het concert vrijdagavond in de Drom wilde hij ook een gitaar. Met dank aan QMusic!" Afgelopen donderdag zat Regilio bij QMusic in de uitzending en floot daar een deuntje Vader Jacob. Luisteraars konden vijf eurocent per berichtje doneren en binnen een halve minuut haalde hij 50 euro op. Van die 50 euro heeft hij dus een gitaar gekocht. Marciano: "En kreeg daar van Dijkman gratis een tas en snaren. Dank je wel Dijkman!"

Regilio is helemaal blij met alle aandacht van Kraantje Pappie, en natuurlijk het t-shirt met handtekening van de muzikant. Glunderend: "Dit vind ik heel cool. Zijn muziek vind ik leuk en ik luister best wel vaak naar hem."

Regilio heeft ook veel aanbiedingen gekregen van mensen die hem les willen geven. Spelen in de winkelstraat doet hij nog niet. "Als ik meer liedjes kan, wil ik weer spelen."

Afbeelding