De gemiddelde wachttijd is twee uur. Wachtrijen leiden tot onveilige situaties.
De gemiddelde wachttijd is twee uur. Wachtrijen leiden tot onveilige situaties. (Foto: Aangeleverd

Irritaties bij grofvuil

ENKHUIZEN - Grof vuil wegbrengen? De afvalstations en milieustraten zijn nog wel open, maar het is druk. De wachttijd is gemiddeld twee uur, meldt afvalbedrijf HVC. Ook in Enkhuizen staan dagelijks lange rijen.

De wachtrijen leiden tot irritatie en onveilige situaties, volgens HVC. Vrachtwagens van naastgelegen bedrijven moeten manoeuvreren om wachtende auto’s heen. Voor ieders veiligheid vraagt HVC om een bezoek naar het afvalbrengstation uit te stellen. Mocht een bezoek toch noodzakelijk zijn, houd rekening met lange wachttijden, waarschuwt HVC en meldt dat een beperkt aantal mensen per keer wordt toegelaten. De oproep van HVC lijkt aan dovemansoren gericht gezien de lange rij bij het afvalstation in Enkhuizen. Bouwbedrijven moeten hun afval kwijt en mensen ruimen massaal hun huizen op.

Op haar website vraagt HVC met klem artikelen die een verhoogd brandrisico met zich mee brengen voorlopig niet in te leveren. "Dit zijn elektrische apparaten, klein chemisch afval (zoals verfblikken) en matrassen. Wij kunnen brandbare materialen niet in grote hoeveelheden opslaan. Wij weten niet of we deze stromen kunnen blijven afvoeren en willen het risico op brand zo klein mogelijk houden."

Afval mag niet worden gebracht bij milde verkoudheidsklachten. "Houd daarnaast 2 meter afstand tussen medewerkers en andere bezoekers."

Afbeelding