Ben van Wijk en Paula de Vries van de Brug Mediation.
Ben van Wijk en Paula de Vries van de Brug Mediation. (Foto: Annemarie Wolkers-Ven)

12 ½ Jaar register- en familiemediators De Brug

REGIO – De Brug Mediation viert haar 12 ½ jaar bestaan. Mediator Ben van Wijk: “Wij zijn een begrip in West-Friesland. Veel klanten komen via via bij ons. Dat is niet voor niets. Wij hebben een hoog slagingspercentage.

De Brug Mediation is een begrip in West-Friesland

Mediation is het door partijen zelf gezamenlijk oplossen van hun conflict(en) - bijvoorbeeld echtscheiding - via bemiddeling door een onafhankelijke partij, de mediator.

Paula de Vries: “Bij conflicten kunnen de emoties soms hoog oplopen. Dan is het moeilijk om naar elkaar te luisteren en met de ander te praten. Wij proberen een mix te vinden tussen het bespreken van de emoties en het zakelijk afhandelen van de scheiding.”

Vertrouwen

Ben: “Wij zijn er juist voor om emoties en zakelijke aspecten te scheiden. We gaan geen emoties oproepen, maar soms moeten die nog wel een plek krijgen. Mensen kunnen ons vertrouwen dat ze geen besluit nemen dat niet goed voor hen is.”

Een mediator neemt geen standpunt in, maar brengt de communicatie weer op gang en helpt partijen om hun eigen oplossing te vinden, legt Paula uit. “Wij zijn sterk in het helder krijgen van de belangen. Ons doel is dat beide partijen tevreden uit elkaar gaan.”

Slagingspercentage

De Brug Mediation kent een hoog slagingspercentage, zegt Ben. “Terwijl het landelijk gemiddelde slagingspercentage bij mediation globaal 65 á 75 procent is, behaalt De Brug Mediation 95 procent.”

Paula: “Wij hebben een persoonlijke en sociale manier van werken. We zijn empathisch en kundig op de zakelijke aspecten bij een conflict. Bovendien houden wij beiden niet van conflicten. Als er kinderen betrokken zijn, is er ons veel aan gelegen om tot een goede afhandeling van de scheiding te komen, waardoor beide partijen in rust verder kunnen.”

Kundig

Ben: “Wij zijn ook goed bekend met het sociaal domein en gebruiken onze kennis om mensen als zij dat willen goed door te verwijzen als er meer problemen spelen. Tenslotte hebben ondernemers die gaan scheiden behoefte aan een goede financiële afwikkeling van hun zakelijke belangen, zoals een mediator met boekhoudkundige kennis. Ook daarvoor zijn klanten bij ons aan het juiste adres.”

Onafhankelijke bemiddeling & laagdrempelig

De Brug Mediation is er voor echtscheiding, ouderschapsplannen, familieruzies, nalatenschapsmediation en arbeidsconflicten. De Brug Mediation is laagdrempelig. Mensen met lage inkomens betalen slechts een eigen bijdrage van 109 euro.


De Brug Mediation is vijf dagen in de week bereikbaar. Indien nodig ook op zaterdag. Vanwege het coronavirus is het ook mogelijk om gebruik te maken van videobellen.


Meer informatie

De Brug Mediation, Koperwiekplein 52 in Enkhuizen en Breed 34- 36 in Hoorn.

Informatie via info@debrug-mediation.nl, 06 13373284 (Ben), 06 51899555 (Paula) en debrug-mediation.nl.