Moment stilte in Zuiderkerk.
Moment stilte in Zuiderkerk. (Foto: aangeleverd)

Kaarsje branden & eten inzamelen

ENKHUIZEN - in de Zuiderkerk komen dagelijks mensen om een kaarsje te branden. Ook worden voedingsmiddelen ingezameld voor de Voedselbank.

Extra innamelocatie tijdens coronacrisis

Veel kerken hebben innamepunten geopend omdat de zondagse inzamelingen zijn weggevallen. Zo ook de Zuiderkerk in Enkhuizen. Dagelijks kan er voedsel worden gebracht tussen 11.00 en 13.00 uur.

De voedselbank is de laatste jaren een welkome voorziening geworden voor mensen in de knel, zegt Greet de Boer, scriba van de Zuiderkerk: "In deze coronatijd komen meer mensen in de knel: denk aan zzp'ers, artiesten en kleine winkeliers. Natuurlijk, de overheid en de banken doen hun best om mensen waar mogelijk te helpen, maar het blijft moeilijk. En juist nu krijgen ook de voedselbanken het ook moeilijk omdat hun zondagse inzamelpunten zijn weggevallen." De Zuiderkerk is al dagelijks geopend voor een moment van rust en stilte voor wie dat wil. Greet de Boer: "In goed overleg met de voedselbank is voor de inwoners van Enkhuizen afgesproken dat zij houdbaar voedsel voor de voedselbank kunnen brengen naar de Zuiderkerk. En dat gebeurt ook. Daar zijn we blij mee." Daarnaast zamelt de kerk elke week producten in die vervolgens worden gebracht naar de voedselbank. Greet: "Wekelijks een ander product waar de voedselbank vooral behoefte aan heeft."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding