Anderhalve meter maatregel.
Anderhalve meter maatregel. (Foto: Pexels)

Digitaal vergaderen

REGIO - De SED-gemeenten vergaderen momenteel digitaal. De vergaderingen zijn online te volgen.

De coronacrisis heeft veel invloed op het dagelijks leven. Dit geldt ook voor de vergaderingen van de gemeenteraden en de commissies in Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland. Tot in elk geval 1 juni wordt er alleen digitaal vergaderd. Alle overige bijeenkomsten van de raden en commissies zijn afgelast. Inwoners kunnen de digitale vergaderingen online volgen. De vergaderingen zijn via internet online live te volgen op stedebroec.notubiz.nl/dashboard, drechterland.notubiz.nl/live en enkhuizen.raadsinformatie.nl.

Noodzakelijk

De commissies en de gemeenteraden vergaderen alleen over de noodzakelijke voorstellen. Voorstellen die kunnen rekenen op veel publieke belangstelling worden in principe doorgeschoven tot na 1 juni, onder voorbehoud dat een fysieke vergadering dan weer mogelijk is. Voorstellen die niet uitgesteld kunnen worden, worden digitaal behandeld.

Inspreken

Zolang de gemeenteraad digitaal vergadert kan inspreken alleen over onderwerpen die op de agenda staan van de vergadering. Mensen die willen inspreken op een raads- en commissievergadering kunnen bij de griffier informeren naar de mogelijkheden door een mail te sturen naar griffie@stedebroec.nl of griffie@drechterland.nl of janjaap.denhollander@enkhuizen.nl.

De eerstvolgende vergaderdatum voor Stede Broec is 23 april (besluitvorming voorstellen april). De eerstvolgende gemeenteraadsvergadering in Enkhuizen is 21 april. De eerstkomende digitale vergaderdata voor Drechterland zijn 11 mei (RTG-bijeenkomst) en 25 mei (raadsvergadering).