Met elkaar muziek maken voor mensen die het moeilijk hebben.
Met elkaar muziek maken voor mensen die het moeilijk hebben. (Foto's: Aangeleverd)

Jongeren zetten zich in voor ouderen

REGIO - Esmee Metten (16) uit Bovenkarspel zingt deze weken voor ouderen en andere kwetsbare mensen die in een zorgcentrum wonen. Geluistechnicus Kevin van Veen (18) doet de geluidstechniek.

"Dat doen ze geheel belangeloos", vertelt Adrie Schipper die de boekingen doet. "Esmee zingt klein en integer. Met haar teksten ontroert zij menigeen. Ze won de talentenjacht Rising Stars in 2018. En Kevin is net gestart als zelfstandige. Dat is in deze tijd ook niet makkelijk."

Een glimlach kost niets

Het tweetal toert langs ouderen en zet zich graag in om een kwetsbare groep mensen in het zonnetje te zetten. Nadat eerst centrum ouderenzorg Westerhaven in Hoorn werd aangedaan, volgde al snel woonvoorzieining Betsie Perk, verpleeghuis Risdammer Huis, Leekerweide dependance Grote Waal, Broerdijk en Enkhuizen.

Geluksstofje

Initiatiefneemster Nicolet is werkzaam in de hotellerie en op de achtergrond aanwezig. "Het is ontzettend fijn om iets te mogen betekenen voor de medemens. Het maakt in deze moeilijke tijd een geluksstofje bij ons aan. Een glimlach op een gezicht kost namelijk niets, maar is o nu zo waardevol."

Esmee Metten.
Afbeelding