Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Omkasting vlaggenmast is er weer

ENKHUIZEN - De nieuwe houten omkasting rond de sokkel van de vlaggenmast in het Snouck van Loosenpark werd net voor Pasen geplaatst. Daarmee is de vlaggenmast met karakteristieke windwijzer weer volledig in tact.

Ruim een jaar moesten de bewoners van het Snouck van Loosenpark het doen met een lege, gemankeerde plek. De vlaggenmast was bijna een jaar weg nadat deze in maart 2019 was weggehaald en pas afgelopen februari weer teruggeplaatst. Met de houten omkasting als laatste stap in de reconstructie is de set weer compleet.

Om veiligheidsredenen werden vorig jaar vlaggenmast en sokkel verwijderd nadat na inspectie omkasting en sokkel in zeer slechte staat bleken. De gehele funderingsconstructie is nieuw aangelegd.

De bekisting van de vlaggenmast is een vierkant in neo-Lodewijk XIV-stijl in groen geverfd hout uitgevoerd. Rondom de sokkel zijn per zijde drie roodgekleurde halve bol-decoraties. De vergulde windwijzer in top heeft uitgespaarde letters S v L, ter herinnering aan de stichtster van het Snouck van Loosenpark.

Afbeelding