Korfbalinternational Marjolein Schenk is oud-leerling van de Tweemaster.
Korfbalinternational Marjolein Schenk is oud-leerling van de Tweemaster. (Foto: Aangeleverd)

Korfbalclinic van oud-international voor basisschool de Tweemaster

ENKHUIZEN - Oud-international Marjolein Schenk gaf woensdag 24 juni een speciale korfbaltraining voor leerlingen van basisschool de Tweemaster.

Back to School: internationals in Enkhuizen

Het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond (KNKV) heeft het project Back To School in het leven geroepen. In dit project gaan (oud) korfbalinternationals een dagje terug naar hun oude basisschool, om elke klas een korfbalclinic te geven.

Internationals

Marjolijn Schenk is één van de internationals die betrokken is bij het project Back To School. Marjolijn is oud-leerling van basisschool de Tweemaster, 1 van de 12 scholen die door het KNKV is uitgenodigd om deel te nemen aan de clinic. Back To School bestaat uit twee clinicdagen.

Barry Schep

De eerste dag was op 16 juni. Door verhindering van Marjolijn werd deze clinic gegeven door Barry Schep. Hij was tien jaar lang lid van het Nederlands team en heeft veel grote prijzen gewonnen.

Waaronder twee keer Europees kampioen en één keer Wereld kampioen.

Bezweet hoofd

Woensdag 24 juni organiseerde korfbalvereniging DTS in samenwerking met de KNKV en international Marjolein Schenk een speciale training voor kinderen tussen de zes en twaalf jaar.

Tijdens de clinics is er op verschillende manieren geoefend met scoren, zijn er trucjes aan bod gekomen en is er natuurlijk afgesloten met een echt partijtje. Alle kinderen gingen met een bezweet hoofd, rode wangen en een grote glimlach op het gezicht terug naar school, aldus de organisatie.