Freek en Corrie de Wolf-Korff proberen zoveel mogelijk samen te zijn.
Freek en Corrie de Wolf-Korff proberen zoveel mogelijk samen te zijn. (Foto: Aangeleverd)

65 Jaar gehuwd: 'Het voelt alleen als je niet bij elkaar kunt zijn'

ENKHUIZEN - Het echtpaar Corrie (86) en Freek de Wolf (88) vierde dinsdag 29 september hun 65-jarig huwelijk. Ter ere van deze feestelijke gelegenheid feliciteerde burgemeester Eduard van Zuijlen het bruidspaar persoonlijk. 65 Jaar getrouwd: "Het voelt alleen als je niet bij elkaar kunt zijn."

Lief en leed met elkaar delen

Mevrouw De Wolf-Korff woont sinds anderhalf jaar vanwege haar dementie in een groepswoning in Overvest. Meneer De Wolf woont in een aanleunwoning van Overvest en bezoekt haar twee keer per dag. "Ik heb jaren zelf voor haar gezorgd en ik had altijd voor haar willen zorgen, maar dat ging niet meer. Ik bezoek haar nu twee keer per dag en voel me al schuldig als ik weer naar beneden ga, naar mijn eigen woning. Ik bezoek mijn vrouw 's 'morgens van elf tot ongeveer half één, dan eet ik met haar, en 's middags van vier uur tot aan het avondeten."

Alles samen

Dat ze niet meer samenwonen, vindt hij moeilijk te accepteren. "Als ik na een bezoek aan mijn vrouw weer in mijn eigen huis kom, ben ik toch alleen. Soms denk ik dat ze 's avonds naast me zit, maar dat is natuurlijk niet zo. We kennen mekaar zeventig jaar en we deden alles samen. Het voelt heel erg alleen als je dan niet bij elkaar kunt zijn. Het is verschrikkelijk als dat dan niet meer gaat."


Een briljanten huwelijk