Column Z lijner

Bescherming

Onlangs bleek een tijger in New York besmet te zijn met het coronavirus. Overgedragen door de verzorger. Een opmerkelijk bericht. Meestal zijn het de dieren die het virus op de mens overdragen. Nu blijkt de omgekeerde volgorde ook mogelijk te zijn. Het zet je aan het denken. De oorsprong van het virus was tot nu toe de vleermuis, die in China als voedsel wordt aangeboden.

Twijfel

De vleermuis is de boosdoener, zo werd algemeen aangenomen. Maar als je dan zo’n bericht over een besmette tijger leest, dan begin je toch te twijfelen. Er zijn mensen die de krant eerst een paar uur laten liggen alvorens de krant aan te raken en te lezen. Bang als ze zijn voor het virus. Artis is hermetisch gesloten. Dat stelt gerust.

En toen ik van de week over het Tramplein fietste zag ik dat Bellevue volledig is dichtgespijkerd, hermetisch gesloten dus. Stelt dat ook gerust? Zou zo maar kunnen.


De rotte kies op het tramplein is menigeen een doorn in het oog

Bellevue verkeert in een deplorabele toestand. Vandaag de dag zeg je dan: Bellevue behoort tot de risicogroep. Daar kun je niet voorzichtig genoeg mee om gaan. Dichtspijkeren dus om het niet ontziende virus buiten de gammele deur te houden.

Nieuwe bestemming

Of zou de eigenaar nu dan toch opeens aan de slag gaan om Bellevue te herstellen en een nieuwe bestemming te geven? Het is te wensen. Die rotte kies op het Tramplein is menigeen een doorn in het oog.

Gevelbeeld

De Vereniging Historisch Purmerend voerde actie en heeft eraan bijgedragen dat de eigenaar gehoudenis om het oorspronkelijke gevelbeeld in stand te laten of terug te bouwen.

Actie

Een goeie actie. Het wordt nu toch hoog tijd om uitvoering te geven aan dat waar menigeen reikhalzend naar uit kijkt.

Grandeur

Laat Bellevue weer de entree de uitstraling geven die onze stad verdient. Grandeur. Dat hebben we nodig.