Genietende ambulancemedewerkers.
Genietende ambulancemedewerkers. (Foto: Han Giskes)

Fraai eerbetoon aan hulpverleners

PURMEREND - 'That's What Friends Are For' zong musicalster Jurko van Veenendaal voor alle medewerkers van de hulpdiensten en het Dijklander Ziekenhuis. Het was een prachtig eerbetoon aan onze helden, mogelijk gemaakt door Sligro Purmerend en stichting Vrienden voor Purmerend. Sligro had voor alle hulpverleners en verplegend personeel van het ziekenhuis een tasje met heerlijke paasproducten klaar staan. Het plein voor het Dijklander was het decor van een hartverwarmende en ook emotionele happening.

Met groot materieel waren ze aangekomen, brandweerwagens, politievoertuigen, ambulances en handhavers. Voordat Van Veenendaal het treffende lied en nog twee andere nummers ten gehore bracht, zetten de hulpdiensten alle claxons wijd open, met als gevolg dat de omgeving werd getrakteerd op een gigantisch lawaai. Intussen stonden politiemensen, ambulancebroeders, handhavers en verplegend personeel van het ziekenhuis in groten getale te wachten op de dingen die komen gingen.

"Dit is een gepast hart onder de riem van de mensen die zo ongelooflijk veel voor ons doen. Niet alleen nu, maar eigenlijk altijd. Dit verdienen ze en daarom doen we dit. Niet alleen wij hoor, alle Sligro's in Nederland doen iets dergelijks", vertelt Nico Molenaar van Sligro Purmerend.

Jeroen Riemeijer en zijn collega's van de Vrienden voor Purmerend stonden erbij en keken ernaar. "Mooi hé? Dit is toch fantastisch. Deze mensen verdienen het op op zo'n manier in het zonnetje gezet te worden. Het is ze zó enorm gegund", reageerde Riemeijer.

Niet alleen de medewerkers van de hulpdiensten en het ziekenhuis ontvingen een gevuld paastasje van de Sligro. Voor de happening bij het Dijklander kregen alle medewerkers van de verzorgingshuizen en huisartsen in Purmerend en Beemster en Hospice in Vrijheid eenzelfde geste aangeboden. Deze werden bezorgd door auto's met speciale door Eipi aangebrachte paasbelettering.

Zanger Jurko van Veenendaal zong onder andere That's What Friends Are For.
Op gepaste afstand kreeg een medewerkers van het ziekenhuis een tasje.